Reprezentanţii municipalităţii caută soluţii în cazul capacelor de canal furate

Reprezentanţii municipalităţii iau în calcul înlocuirea capacelor de canal, după ce s-a constatat că aproape zilinc acestea sunt furate. Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că se are în vedere montarea de capace de canal făcute dintr-un material plastic, fie vopsirea celor de acum, pentru a nu mai pune în pericol viaţa şoferilor şi pietonilor.

Potrivit acestuia, sarcina de a depista gurile de capace furate revine operatorilor Modern Calor şi Nova Apaserv. Ei sunt obligaţi şi să le înlocuiască.

Sunt alte materiale noi, care nu ar mai tenta pe cei care fură. Se analizează de a fi înlocuite, vopsite, ca să poată fi depistate foarte repede„, a spus Portariuc.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în principal persoanele specializate în furtul acestor capace sunt de etnie romă. Acestea au fost depistate cu ajutorul camerelor de luat vederi din municipiu.

Aceştia fură capacele şi le valorifică. Noi nu avem atâţia poliţişti, ca să păzim câte guri de canal sunt pe aici. Soluţia este să avem un stoc de capace de rezervă. Cei doi operatori să aibă un stoc de capace, ca să asigure înlocuirea. O soluţie şi mai bună ar fi să se sudeze aceste capace sau să se prindă în şuruburi„, a precizat viceprimarul Viorel Iliuţă.

One thought on “Reprezentanţii municipalităţii caută soluţii în cazul capacelor de canal furate

  1. Alti bani cheltuiti aiurea … Nu e mai simplu sa se introduca printr-un act normativ obligativitatea prezentarii si inregistrarii actului de identitate a persoanei ce preda fier vechi si interdictia acceptarii de catre firmele colectoare a capacelor de canal, sinelor de cale ferata, conductorilor de cupru, etc. , fara acte de provenienta ? Aceste masuri impreuna cu niste pedepse drastice care sa fie aplicate hotilor dar in mod special firmelor colectoare (furtul unor asemenea articole pun in pericol viata oamenilor) ar descuraja aceasta practica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *