Firmele din Botoşani au plătit la buget peste 100 de milioane de dolari în şapte luni

Firmele din Botoşani au plătit la bugetul de stat peste 100 de milioane de dolari în primele şapte luni ale acestui an, potrivit unui raport întocmit de Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Documentul arată că bugetul consolidat a beneficiat de o sumă de 380,27 milioane de lei încasată de la agenţii economici din judeţ.

Nivelul încasărilor este mai mare decât cel prognozat iniţial de Ministerul Finanţelor, care impusese DGFP un plan de încasare de 366,1 milioane lei.

Statisticile Finanţelor arată că cei mai mulţi bani au fost strânşi din TVA-ul declarat de firmele botoşănene. Este vorba de 91,1 milioane de lei, cu 7,04% mai mult decât în primele şapte luni din 2011.

De asemenea, sume importante au fost încasate din impozitul pe salarii: 60,1 milioane (faţă de 51,1 milioane în 2011).

Din impozitul pe profit s-au încasat 12,09 milioane de lei, cu 4,29% mai mult decât anul trecut.

De asemenea, cei mai mulţi bani s-au dus la bugetul asigurărilor sociale de stat (156,44 milioane de lei), bugetul de stat (153,6 milioane de lei), bugetul asigurărilor de sănătate (65,2 milioane de lei) şi bugetul asigurărilor de şomaj (4,8 milioane).

Din sumele încasate de Finanţele Publice 325 de milioane de lei au fost rezultatul conformării voluntare a firmelor botoşănene, pe baza declaraţiilor proprii, iar 43,7 milioane de lei au fost încasate în urma unor măsuri de executare silită.

One thought on “Firmele din Botoşani au plătit la buget peste 100 de milioane de dolari în şapte luni

  1. sa recunaostem ca fara aceste firme, bugetul de stat ar avea de suferit, nu s-a facut si nu se face mai nimic pt. firmele private, cele care aduc bani la bugetul de stat si nu cheltuie, ,cum fac bugetarii(nu ca ar fi inutili, insa diferenta este colosala), unii cheltuie, altii produc….trebuie incurajate firmele private, trebuie incurajati micii intreprinzători, trebuie inmultit banul…..ca sa iesim din criza…..oricum, privatii sunt cei care sustin bugetul local si pe cel de stat, aici ma refer la cei corecti care-si platesc taxele toate, care au angajati cu carte de munca, care platesc darile sociale pt ei……ne trebuie un guvern format din oameni capabili, care vin din lumea reala, care sa sustina cresterea economica, care sa sustina crearea de locuri de munca, care sa reduca fiscalitatea excesiva a Romaniei, care sugruma economia, ne trebuie la conducerea tarii, judetului, oameni de afaceri, care stiu cum sa faca si sa administreze bani, care sa creeze plus valoare, care sa faca investitii de b una calitate si sa creeze prin ele insele, alti bani…..de aceea sufera Romania acum, pt ca oamenii capabili, oamenii de afaceri seriosi au fost marginalizati in detrimentul unor politruci care nu au condus in viata lor o echipa de handabal, nu mai zic, o fabrica, o societate, etc….acestia trebuie fugariti acasa, ca au incurcat si demolat Romania in ultimi 22 de ani.
    O schimbare de optica se impune, macar in al doisprezecelea ceas…daca se vrea, daca nu…..vom sta cu mana intinsa, vesnic, la toate guvernarile formate din politruci incapabili care nu au lucrat nicio ora la o companie privata serioasa!, dar „vorbesc frumos si se imbraca bine”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *