Atac al virozelor. Peste 1.000 de bolnavi într-o săptămână

Ambulatoriul Spitalului Judetean
Ambulatoriul Spitalului Judetean

In decursul ultimei saptamani peste 1.000 de botosaneni, in special copii si persoane varstnice, au fost diagnosticati cu pneumonii si viroze severe. Specialistii spun ca numarul real al bolnavilor este mult mai mare, numerosi botosaneni alegand automedicatia.

De vina sunt in principal temperaturile fluctuante, spun medicii, dar si faptul ca botosanenii inca nu au facut trecerea la garderoba specifica sezonului rece. Directia de Sanatate Publica (DSP) a inceput sa centralizeze datele privind imbolnavirile cu viroze respiratorii la inceputul acestei luni, iar numai intr-o saptamana au fost inregistrate 854 de afectiuni respiratorii, 62 dintre acestea necesitand internare. De asemenea, in aceeasi perioada au mai fost inregistrate 173 cazuri de pneumonii acute, cu 90 de internari. „Aceasta perioada este cunoscuta ca una in care numarul imbolnavirilor creste semnificativ din cauza diferentelor de temperatura si mai ales a neadaptarii garderobei la aceste fluctuatii de temperatura”, a precizat Lidia Onofrei, purtator de cuvant in cadrul Directiei de Sanatate Publica.

Potrivit farmacistilor, in aceasta perioada se inregistreaza o crestere substantiala la consumul de medicamente specifice afectiunilor respiratorii, astfel ca deconturile pentru bolile acute aproape ca ajung la nivelul celor cronice. „Se cauta in special medicamente simptomatice, pentru febra, dureri de cap, sau dureri de gat. Vanzarile s-au dublat deja”, a precizat un farmacist botosanean.

Sursa: MONITORUL de BOTOSANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *