Juristul Spitalului Judeţean cere înlocuirea cuvântului „bolnav” cu cel de „luptător medical”. Află detalii!

Victor Nitu, juristul Spitalului Judeţean

Juristul Spitalului Judeţean, Victor Niţu, propune o iniţiativă legislativă privind înlocuirea cuvântului „bolnav” cu „luptător medical”. El susţine că mulţi oameni suferă atunci când sunt catalogaţi drept bolnavi incurabili, de aceea, consideră el, acestora trebuie să li se spună luptători medicali. El va încerca să promoveze această iniţiativă prin intermediul unui parlamentar local sau pe cont propriu, prin strângerea a 500.000 de semnături. Victor Niţu, care este şi reprezentant al Asociaţiei Bolnavilor de Diabet, se luptă cu diabetul de peste 20 de ani.

Dorim ca cuvântul bolnav să fie înlocuit în actele medicale. ţara noastră ocupă locul doi în Europa din cauza bolilor cardiace. Sunt prea mulţi oameni care au cancer şi diabet„, a spus Niţu.

De altfel, Victor Niţu a scris şi un manifest pe care l-a transmis autorităţilor centrale.

Redăm în totalitate conţinutul acestuia:

  Într-o lume sufocată parcă de crize economice şi indiferenţă globalizată, milioane de omani se luptă zilnic cu bolile fulgerătoare (cumplite) cancer, infarct, diabet.

    Credem că se impune unirea tuturor forţelor pentru ca lupta cu moartea rapidă sau prematură să aibă sorţi de izbândă, sens în care lansăm conceptul de Medicină unită (medicina clasică, religioasă, orintală, genomică, psiho-somatică, ayurvede, energetică, naturistă).

    Credem că este necesar înlocuirea cuvânutului de bolnav cu cel de luptător medical (bolnavii şi familiile lor, personalul medical şi alţi salariaţi din spitale, etc), fiind dovedit că dacă spune că suntem bolnavi pornim deja cu dezavantaj psihic în războiul cu morţile rapide medical.

    Credem că disperarea socială (şomaj, austeritate, sărăcie) care provoacă stresul şi care la rândul lui determină în proporţie de peste 80% bolile fulgerătoare poate fi înlăturată prin Brevetul social şi Brevetul logistic.

    Credem că într-o lume dominată de pesimişti se impune o zi a optimiştilor şi în acest sens facem demersurile necesare pentru ca ziua de 25 octombrie să fie declarată „Ziua optimiştilor fără graniţe”.

    Credem că indiferent de starea de moment (bătrân-tânăr, bolnav-sănătos, bărbat-femeie, bogat-sărac, etc) fiecare om cunoscând axioma după care nimeni nu-ţi poate garanta că nu te vei întâlni cu Triunghiul bolilor fulgerătoare, trebuie să se implice în Campania laică şi religiosă „Credem în viaţă”.

7 thoughts on “Juristul Spitalului Judeţean cere înlocuirea cuvântului „bolnav” cu cel de „luptător medical”. Află detalii!

  1. Vai de capul lui luptător. E doar un supravieţuitor încăpăţânat. E ţinut şi el în viaţă, că fără pacienţi o minimă logică îmi spune că sistemul ar dispărea. Dar cine ştie…

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    mai bine ar face ceva care sa scada gradul de nesimtire si bataie de joc a personalului din spital. asta , ar impresiona multa lume, inclusiv si in primul rand pe bolnavi

  3. Năucul ăsta poartă mărţişor şi acuma???e retardat rău moshu…şi ce favoriţi a la Tutancamon are…ăsta e luptător medical la psihiatrie!

  4. libidinosul, matratosul, asta care nu stie ca noi nu numim bolnavi, ci pacienti!
    ce stie el cu ce se mananca medicina?!? stie oare ce inseamna infractor? nici gradul de nesimtire nu-l cunoaste! Bataie de joc la spital cu nitu jurist si damian director, va rog sa va imaginati ce hotii sunt acolo, vai de noi, si vai de voi. Idiot imputit ne-a jacmanit la facultate, eu credeam ca nici nu mai exista.

  5. Asta cand are cate-o problema cu justitia recurge la fel de fel de impresionisme: ba isi depune mandat de presedinte! ba ne aduna in 2000 in jurul Pamantului! ba fabrica un spital cu niste bani care nu am inteles de unde?………are o imaginatie bolnava, o minte cat o linte in coturi, o , in schim are ceva MARE ….nesimtirea, putoarea …….si este F. mare EXCROC! Cand se denumea RECTOR ne mintea cu fel de fel de pile : Teoctist, genl. Vasile, Mariuta (D-zeu sa-i ierte!). Oare acum ce excrocherii a mai facut? Poate se reabiliteaza odata cu spitalul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *