Salariile bugetarilor vor creşte de la 1 decembrie

functionari publiciPreședintele Traian Băsescu a semnat marți Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 19/2012 privind majorarea salariilor bugetarilor în două etape, de la 1 iunie și de la 1 decembrie.

Legea are ca obiect de reglementare aprobarea unor măsuri pentru recuperarea reducerii veniturilor de natură salariale din sectorul bugetar prin Legea nr. 118/2010.
Recuperarea se va realiza în două etape: cu 8% începând cu data de 01 iunie 2012 şi cu 7,4% începând cu data de 1 decembrie 2012 pentru salariile reduse cu 25% și cu 2,3% din luna iunie pentru cele reduse cu 15%.
Vor crește, totodată, sporurile, indemnizațiile și compensațiile pentru personalul plătit din fondurile publice, pentru personalul didactic și auxiliar din învățământ, pentru personalul din cadrul autorităților și instituțiilor publice finanțate din venituri propriii și aflate în subordinea Guvernului, precum și contribuția lunară de care beneficiază personalul neclerical angajat în unitățile care aparțin cultelor religioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *