Slovenia, interesată să colaboreze cu judeţul Botoşani în agricultură, IT şi turism

ambasador sloveniaAutorităţile judeţului s-au întâlnit, marţi, cu ambasadorul Solveniei la Bucureşti,  Jadranka Sturm Kocjan. Ei au vorbit despre posibilitatea de dezvoltare a relaţiilor economice dintre oraşe din judeţul Botoşani şi regiuni din Slovenia.

De asemenea, în cadrul întâlniri s-a discutat şi despre o eventuală înfrăţire dintre municipiul Botoşani şi un oraş din Slovenia.

Am profitat de această ocazie pentru a prezenta potenţialul judeţului nostru, pentru a prezenta realizările pe care le avem, pentru a ne cunoaşte, cât şi pentru a stabili contacte între agenţii economici din zona judeţului nostru şi agenţi economici din Republica Slovenia. Am convenit că împreună cu Suceava se pot organiza acţiuni comune, turism cultural, turism religios către cele două judeţe„, a spus prefectul Adrian Constantinescu.

ambasador sloveniaLa rândul său primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, a subliniat faptul că ar putea exista o colaborare cu Slovenia pe ecoturism, infrastructură, managementul deşeurilor şi utilităţi.

Cred că avem foarte multe de învăţat de la Slovenia. Deşi are o populaţie de 2 milioane de locuitori, reuşeşete să aibă un Produs Intern Brut de aproape 35-40 miliarde euro. Am identificat câteva zone pe care am putea colabora şi din care am putea învăţa noi, din exemple de bune practici. Unul din ele este managementul deşeurilor. De asemenea, Slovenia are experienţă pe ceea ce înseamnă energie regenerabilă şi pe ecoturism. De asemenea, pe domeniile de infrastructură şi utilităţi urmărim să vedem ce experienţă putem extrage„, a spus Portariuc.

Jadranka Sturm Kocjan a precizat că Slovenia ar putea fi interesată de o colaborare în domeniul IT, management, agricultură şi turism.

Amândouă ţările trec printr-o criză economică şi cred că prin această colaborare putem să desfăşurăm şi să întărim anumite proiecte. Sunt sigură că, între Botoşani şi Slovenia sau câteva regiuni din Slovenia, poate fi o colaborare interesantă şi pozitivă„, a adăugat oficialul sloven.

După întâlnirea pe care a avut-o la Instituţia Prefectului, ambasadorul Sloveniei la Bucureşti a vizitat şi Primăria Botoşani.

One thought on “Slovenia, interesată să colaboreze cu judeţul Botoşani în agricultură, IT şi turism

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Foarte trist, o sa devina si judetul Botosani ca judetul Timis, campuri in arenda pentru cetateni italieni si belgieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *