Liviu Axinte despre echivalarea competenţelor: Din moment ce te-am echivalat ca profesor, trebuie să vin şi cu salarizare

Liviu Axinte, liderul LSI Botosani
Liviu Axinte, liderul LSI Botosani

Reprezentanţii Ligii Sindicatelor din Învăţământ susţin că în luna noiembrie ar trebui să fie emis un ordin de ministru privind echivalare competenţelor profesionale dobândite cu studiile, ordin care să prevadă şi dacă dascălii aflaţi în această situaţie vor primi salarii mai mari. Consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean a validat, în urmă cu două săptămâni, lista cu cele 658 de cadre didactice care şi-au echivalat competenţele profesionale.

Dacă vor primi sau nu drepturi salariale, nu metodologia trebuie să prevadă, ci ordinul de ministru. Eu nu am văzut ordinul de ministru. În metodologie scrie că trebuie emis un ordin de ministru privind echivalarea competenţelor, iar în noiembrie ar trebui să fie un ordin de ministru care să conţină aceste elemente. Nu cred că ministerul, la momentul când a dat legea, a avut în vedere să-i transforme pe toţi în profesori fără să-i salarizeze. Din moment ce te-am echivalat profesor, trebuie să vin şi cu salarizarea„, a spus Liviu Axinte, liderul LSI.

One thought on “Liviu Axinte despre echivalarea competenţelor: Din moment ce te-am echivalat ca profesor, trebuie să vin şi cu salarizare

  1. Profesorii trebuie sa fie platiti in functie de nivelul la care predau, in alte tari, pe diplome scrie clar pentru ce materie esti pregatit, ce cursuri, de cati ani, ai urmat si pentru ce nivel de varsta.Toata stima pentru cei ce se perfectioneaza dar sunt si unele diferente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *