Copil de opt ani dispărut, găsit de un jandarm

jandarmSâmbătă, 20 octombrie, jandarmii botoşăneni au fost sesizaţi de către ofiţerul de serviciu din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani cu privire la faptul că un băiat în vârstă de opt ani, din localitatea Copălău, s-ar fi rătăcit în zona Pieţei Centrale. În  baza semnalmentelor primite, jandarmii aflaţi în serviciu au procedat la căutarea copilului.

În jurul orei 15.00, la intrarea în pădurea din apropierea localităţii Zăiceşti, un subofiţer de jandarmi, aflat în afara programului de lucru, care se deplasa cu maşina proprietate personală, împreună cu soţia şi cei doi copii, a observat un băiat care mergea pe marginea drumului, nefiind însoţit de altă persoană.

Jandarmul a crezut la început că băiatul merge în Zăiceşti şi a oprit, cu gândul de a-l lua cu maşina. Copilul i-a povestit însă subofiţerului că a fost trimis de mama sa cu un mijloc de transport în comun în Botoşani, la o rudă de-a sa, dar în staţia de la Piaţa Centrală nu s-a întâlnit cu persoana care trebuia să îl aştepte. Cunoscând unde este domiciliul rudei sale, băiatul s-a deplasat în locul respectiv, dar acasă nu era nimeni, aşa că a luat decizia de a se întoarce pe jos la Copălău.

 Jandarmul i-a spus că îl duce el cu maşina până acasă, dar băiatul a refuzat iniţial, deoarece se temea să urce în maşină cu un străin. La insistenţele soţiei jandarmului, care i-a explicat că nu vor să îi facă rău şi i-a arătat pe cei doi copii care se aflau cu ei, băiatul a acceptat să se urce în maşină.

 În Copălău s-au întâlnit cu mama acestuia, care aştepta veşti de la poliţie, fiind foarte îngrijorată. Femeia le-a mulţumit pentru ajutorul acordat, spunându-le că a înştiinţat poliţia despre dispariţia copilului, iar jandarmul a sunat la poliţie pentru a anunţa despre găsirea copilului şi despre faptul că l-a lăsat în grija mamei.

  Sursa: comunicat IJJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *