Ţurcanu vrea să pună mâna pe Staţiunea Popăuţi

Florin Turcanu si Mihai TurcanuFlorin Ţurcanu ia în calcul administrarea Staţiunii Popăuţi de către Consiliului Judeţean. Preşedintele Consiliului Judeţean a declarat, sâmbătă, cu prilejul Târgului Agro Zoo Botoşani, că staţiunea este de interes judeţean şi că Consiliul Judeţean poate să finanţeze această instituţie.

Vreau ca această staţiune să fie emblema judeţului Botoşani. Voi face către Guvern un punct de vedere, în care îmi voi arăta disponibilitatea. Vou face toate demersurile ca Consiliul Judeţean să intre într-o implicare directă în ce priveşte staţiunea. Nu discutăm de privatizare. Staţiunea va intra într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean Botoşani. După aia, asociaţiile pot veni ca să dezvoltăm cercetarea. Voi face toate demersurile necesare pentru a avea cadru legal să mă pot implica în această staţiune„, a precizat Florin Ţurcanu.

De altfel, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi s-a plâns că această instituţie nu a primit în ultimii 20 de ani niciun ban de la stat pentru activitatea de cercetare.

Nici până în prezent nu s-a clarificat finanţarea cercetării. Staţiunea popăuţi are zero lei la subvenţiile de la buget pentru salarii, cheltuieli curente sau investiţii„, a spus Ilie Chiorăscu, directorul Staţiunii Popăuţi.

One thought on “Ţurcanu vrea să pună mâna pe Staţiunea Popăuţi

  1. dar pe timpul lu ceasca erau bani, si ceea ce se facea la popauti era apreciat in toata tara. dupa revolutie au distrus totul. sa o modernizeze, sa o repopuleze, si dupa aia sa vanda productia(piei, branza, lapte si carne). dar acusi o sa apara vreo 3-4 carcotasi care o sa spuna ca turcanu are de gand sa isi faca casa in ferma si ca el vrea sa-si insuseasca ferma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *