Şeful CAS Botoşani cere medicilor corectitudine la eliberarea reţetelor

Costel Lupascu, presedinte CAS Botosani
Costel Lupascu, presedinte CAS Botosani

Medicii botoşăneni care prescriu reţete, atenţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate să fie corecţi în ceea ce priveşte eliberarea reţetelor gratuite şi compensate. Costel Lupaşcu, preşedintele interimar al CAS Botoşani, a declarat că va trimite adrese către medicii de familie, medicii prescriptori din spitale, dar şi către farmacii, prin care va solicita corectitudine în eliberarea reţelelor, asta după ce 22 de farmacişi şi medici din ţară sunt acuzaţi că au fraudat bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, eliberând reţete false.

Noi vrem ca ei să fie corecţi, pentru ca şi noi, la rândul nostru, să fim corecţi. Le vom transmite o informare în care le reamintim anumite reglementări din Codul deontologic al farmacistului, Codul de deontologie medicală al medicilor. Le reamintim că trebuie să respecte legea, nu că ei nu ar face-o, dar vrem să prevenim„, a declarat Costel Lupaşcu.

Reprezentanţii CAS Botoşani spun că vor urma şi controale în acest sens.

2 thoughts on “Şeful CAS Botoşani cere medicilor corectitudine la eliberarea reţetelor

  1. In sfirsit trebuia sa vina cineva sa faca curatenie si la furatul cu retete .
    Nu trebuie avertizati ci controlati si-au facut averi pe spinarea retetelor .
    In special medicii au prescris la greu retete la pacienti care nici nu au vazut doctorul.Sa se faca controlale la retete cu 2 ani in urma si vedeti ce o sa descoperiti acolo unde pacientii sunt cu miile .A venit si vremea cind trebuie sa dea socoteala nu numa trebuie sa fure .

  2. Vrem sa vedem cum si descoperiti pe cineva care a furat si au luat comisioane de la farmacii pentru retete .Verificati farmaciile care nu au contract cu CAS acolo spalarea de retete nu se cunoaste pentru ca nu-i controleaza nimeni ,este un circuit inchis . Reteta pleaca la farmacia in contract cu CAS si se intorc medicamentele la farmacia fara contract cu CAS . De care deontologie vorbim ……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *