Prefectul, alarmat de numărul mare de incendii

Adrian Constantinescu, prefectul judetului Botosani
Adrian Constantinescu, prefectul judetului Botosani

Prefectul judeţului face un apel către primari şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă pentru ca, în perioada imediat următoare, să ia măsuri pentru prevenirea tragediilor ce ar putea să apară odată cu sezonul rece.

Numărul îngrijorător de mare al victimelor provenite din categoria persoanelor vârstnice arată că se impun o serie de măsuri pe care autorităţile locale să le ia, de urgenţă, în următoarea perioadă. Este vorba despre identificarea locuinţelor cu grad ridicat de risc şi urmărirea îndeaproape a lucrărilor de reparaţii şi pregătiri ale sistemelor de încălzire.

Concret, structurile locale vor trebui să se asigure că se realizează repararea, curăţarea şi izolarea coşurilor de fum, dotarea pardoselelor cu materiale ce nu ard şi îndepărtarea mobilierului din apropierea sobelor. Atenţia trebuie îndreptată şi asupra instalaţiilor electrice improvizate sau defecte, asigurându-se totodată că oamenii sunt informaţi asupra măsurilor de prevenire. Vor trebui verificate cu prioritate locuinţele persoanelor în vârstă, ale celor cu probleme de sănătate, dar şi  gospodăriile în care locuiesc mulţi copii.

Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au demarat o campanie ce include acţiuni şi măsuri specifice, urmând să verifice, în următorul sezon rece, modul în care comitetele locale au îndeplinit obligaţiile legale privind apărarea împotriva incendiilor.    

„Sunt persoane care din cauza vârstei, a problemelor financiare cu care se confruntă, nu se pot pregăti aşa cum trebuie pentru venirea frigului. Îi rog pe domnii primari, pentru că ei ştiu foarte bine ce probleme sociale sunt în comunităţile pe care le conduc, să meargă în casele oamenilor, să facă verificări şi să ajute la intervenţiile necesare.Vorbim de salvarea unor vieţi.”, este declaraţia prefectului Adrian Constantinescu.

În ultimii patru ani în judeţul Botoşani s-au produs peste 1400 de incendii casnice, care au făcut zeci de victime umane. Aproape 80% dintre acestea sunt persoane de vârsta a III-a.

One thought on “Prefectul, alarmat de numărul mare de incendii

  1. PUNETI LA POMPIERI UNU COMANDANT MAI TANAR CA POMPIERII SE MISCA SI EI CA PITICU ALA MIC SI GRAS FARA CONDITIE FIZICA! ASA ARATA LA TELEVIZOR MIC SI GRAS ! UN MILITAR CU TINUTA DE 1,60 SI 140 KILE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *