Averea lui Simionovici, verificată de Înalta Curte de Casaţie

Alexandru Simionovici
Alexandru Simionovici

Magistratii Sectiei de contencios administrativ din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) vor analiza recursurile formulate de procurorii Curtii de Apel Suceava dar si de fostul prefect Alexandru Simionovici, legat de hotararea magistratilor suceveni prin care s-a stabilit ca fostul oficial nu poate justifica o parte din avere. Simionovici este anchetat pentru ca nu poate justifica provenienta a 180.000 de lei. Decizia apartine instantei civile a ICCJ si a fost dispusa luni la primul termen al procesului care se judeca la instanta suprema.
„Incheierea nr. 6234: Scoate cauza de pe rol. Trimite Sectiei de Contencios Administrativ si Fiscal a Inaltei Curti, spre competenta solutionare, recursurile declarate de reclamantul Ministerul Public Parchetul de pe langa Curtea de Apel Suceava si cercetatii Simionovici Alexandru, Simionovici Maria impotriva sentintei civile nr. 406 din 25 noiembrie 2011 a Curtii de Apel Suceava, Sectia comerciala, contencios administrativ si fiscal. Irevocabila”, se arata in decizia magistratilor.
Alexandru Simionovici a fost arestat in anul 2001 de catre procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Suceava, fiind acuzat, ca la alegerile din 2000, fara a organiza vreo licitatie, a desemnat societatea „Tipo Erypan” Botosani sa tipareasca buletinele de vot.
In acelasi dosar a mai fost implicat si Mihai Grigoriu fostul sef in cadrul Prefecturii Botosani, ce ar fi majorat nejustificat pretul perceput  de tipografie cu un miliard de lei vechi. Ulterior, Grigoriu ar fi primit de la patronii tipografiei „Tipo Erypan” 700 milioane lei vechi, bani care ar fi ajuns la Simionovici.

Sursa: Evenimentul de Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *