Antrenoarea care a descoperit-o pe Georgeta Damian Andrunache renunţă la antrenorat

Antrenoarea Elena Iacob
Antrenoarea Elena Iacob

După 27 de ani de carieră în antrenoriat, femeia care a descoperit-o şi format-o pe cunoscuta canotoare Georgeta Damian Andrunache s-a pensionat.
Elena Iacob a decis să pună capăt activităţii sale de antrenor după ce a format zeci de sportivi botoşăneni care au ajuns olimpici, campioni europeni sau chiar mondiali.

M-am retras din cauza sănătăţii mai mult, în rest eram obişnuită cu plecatul, cu statul în cantonament. Pentru mine a fost ca militarul în armată, geanta făcută tot timpul”, a declarat Elena Iacob.

Elena Iacob a fost antrenoarea uneia dintre cele mai mari canotoare a lumii, respectiv Georgeta Damian Andrunache, care a cucerit cinci medalii de aur şi una de bronz la Jocurile Olimpice.
Antrenoarea îşi doreste ca şi eleva sa Viviana Bejenariu să calce pe urmele lui Andrunache.

Antrenoarea Elena Iacob alaturi de canotoarea Viviana Bejenariu
Antrenoarea Elena Iacob alaturi de canotoarea Viviana Bejenariu

Eu sunt foarte mulţumită. Am încheiat şi cariera cu o viitoare canotoare de aur. Sper, dacă dă Dumnezeu şi e sănătoasă şi îşi vede de treabă cum şi-a văzut şi în cadrul juniorilor. Sper să ajungă la olimpiadă cu medalie, să fie lângă Georgeta Damian Andrunache, lângă Strâmbeschi, Crăciun şi Cojocariu”, a spus antrenoarea.

Elena Iacob regretă, însă, că la Botoşani nici până la momentul actual nu există o bază pentru pregătirea canotorilor.
Fosta antrenoare recunoaşte că îi va ajuta cu sfaturi pe antrenorii de la CS Botoşani, însă nu se va implica în activitatea competiţională sau de selecţie a sportivilor.

One thought on “Antrenoarea care a descoperit-o pe Georgeta Damian Andrunache renunţă la antrenorat

  1. Felicitari”COSTICA” pentru intreaga activitate plina de rezultate remarcabile.Nu am vazut conducerea Clubului sa organizeze o festivitate cu ocazia retragerii la care sa invite fosti sportivi,antrenori si conducatori.Sper sa aiba o viata asa cum a fost ca om si profesionist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *