Primăria Botoşani ia credit pentru cofinanţarea proiectului Cornişa

primaria botosaniPrimăria Botoşani se împrumută la bancă pentru a cofinanţa proiectul privind parcul Cornişa. Deşi primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, a anunţat iniţal că va lansa o emisiune de obligaţiuni, marţi acesta a spus că soluţia rămâne accesarea unui credit bancar.  El a precizat că deja a fost demarată procedura pentru accesarea unui nou credit.

Dacă se decide câştigătorul nu avem cofinanţare. Cofinanţarea la Cornişa a fost folosită până în luna iunie, pentru a se plăti lucrarea la Modern Calor. Operaţiunea prin care se pot emite obligaţiuni municipale este destul de greoaie şi îndelungată. Poate dura şi jumătate de an„, a precizat Ovidiu Portariuc.

Primarul municipiului Botoşani a declarat că nu se ştie încă valoarea creditului care urmează să fie luat. Investiţia de la Cornişa este de 33 milioane lei, iar municipalitatea va trebui să contribuie cu jumătate din această sumă.

„S-a ajuns aproape la capacitatea maximă de creditare, fără a asigura funcţionarea. Acum a trecut perioada de greaţie şi trebuie să dăm banii înapoi. Avem 700 miliarde lei de returnat. Dintr-o 1000 miliarde lei s-au rambursat doar 300 miliarde lei„, a mai spus Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *