Peste 30 de formaţii de teatru aşteptate la Festivalul Mihail Sorbul

Directorul Centrului de Creaţie, Ion Ilie
Directorul Centrului de Creaţie, Ion Ilie

Cea de-a 23-a ediţie a Festivalului-Concurs national de interpretare a piesei de teatru intr-un act Mihail Sorbul va avea loc anul acesta în perioada 8-10 noiembrie la Botoșani și Săveni, cea din urmă localitate fiind locul de naștere al dramaturgului. Festivalul va fi organizat, ca și în anii trecuţi, pe două secţiuni respectiv Creaţie și interpretare. La secțiunea Creație care se va desfăşura pe data de 10 noiembrie, dimineața, la Săveni, vor fi prezentate lucrări de teatru acestea urmând a fi evaluate de un juriu de  specialitate. La secţiunea Interpretare vor evolua formaţii de teatru care vor prezenta spectacole de teatru într-un singur act.

„Este anunţată participarea unui număr de peste 32 de formaţii din țară și Republica Moldova. Vor participa peste 80 de persoane, în afara trupelor din Botoşani”, a declarat Ion Ilie, directorul Centrului de Creaţie.

Președintele juriului va fi criticul de teatru și film Ștefan Oprea. Gala Laureaţilor se va desfășura pe data de 10 noiembrie, de la ora 16.00, la Teatrul Mihai Eminescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *