Noul preşedinte al SIP se alege pe 23 noiembrie. Vezi ce condiţii trebuie să îndeplinească candidaţii!

cadre didacticeBiroul executiv judeţean al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar a stabilit ca alegerile pentru funcţia de preşedinte al sindicatului să aibă loc pe 23 noiembrie. De asemenea, în cadrul şedinţei s-au stabilit regulile de depunere ale candidaturilor. Dascălii interesaţi să ocupe această funcţie pot să depună candidatura în perioada 1-15 noiembrie, urmând ca între 16 şi 17 noiembrie să aibă loc verificarea candidaturilor şi validarea acestora.

Cei care îşi vor depune candidatura trebuie să aibă calitatea de membri ai organizaţiei şi să fi avut cinci ani consecutiv activitate în sindicat. O altă condiţie este să nu fi făcut poliţie politică, prin declaraţie notarială, iar o alta să nu fi adus prejudicii imaginii sindicatului. De asemenea, nu vor fi acceptaţi cei care au migrat de la un sindicat la altul„, a spus Maria Ţiprigan, liderul SIP Botoşani.

Maria Ţiprigan se retrage de la şefia SIP, urmare a ieşirii la pensie. Ea a activat timp de 22 de ani ca lider al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *