Trei sportive de aur, premiate şi felicitate la Instituţia Prefectului

olimpice premiate Trei sportive care au obţinut rezultate de excepţie la campionate mondiale şi europene au fost felicitate şi premiate, luni, într-un cadru festiv la Instituţia Prefectului. Este vorba de Bianca Molie care se mândreşte cu o medalie de aur şi două medalii de argint la Campionatul Mondial de juniori I, haltere, Guatemala, 9-16 mai 2012; trei medalii de aur Campionatul de juniori II – haltere, Izvorani, România, 27 august – 2 septembrie 2012 şi trei medalii de aur la Campionatul Mondial de juniori II haltere, Slovacia, 17 – 23 septembrie 2012.

Viviana Bejinariu, cea de-a doua sportivă premiată, a obţinut omedalie de aur Campionatul Mondial de juniori I – canotaj, Bulgaria, 13-20 august 2012; o medalie de aur Campionatul European de juniori I –canotaj, Slovacia, 06 -10 iunie 2012; o medalie de aur şi 1medalie de argint Campionatul Balcanic de juniori – canotaj, 04 – 08 septembrie 2012.

Loredana Toma are performanţe, de asemenea, de invidiat: trei medalii de aur la Campionatul de juniori II – haltere, Izvorani, România, 27 august-02 septembrie 2012; trei medalii de argint Campionatul Mondial de juniori II- haltere, Slovacia, 17 – 23 septembrie 2012. 

Cele trei sportive au ca antrenori pe Elena Iacob-canotaj şi Constantin Urdaş-haltere.

„V-am invitat astăzi aici pentru că doresc, împreună cu dumneavoastră,  să felicităm trei  sportive ale Clubului Sportiv Botoşani, ale căror performanţe, obţinute la campionatele mondiale, europene şi balcanice din acest an, ne dau un motiv în plus să fim mândri că suntem botoşăneni. Ne determină să privim cu admiraţie dar şi cu mai multă preocupare către eforturile tinerilor botoşăneni de a atinge performanţe, indiferent de domeniu, să încercăm să facem mai mult pentru ei. Trăim prin ele înalta emoţie de a vedea drapelul României înălţat mai sus decât alte drapele ale ţărilor lumii şi, de aceea, toţi românii, cu atât mai mult cei din Botoşani, le sunt recunoscători. Le mulţumim, le felicităm şi le susţinem pentru noi performanţe”, a declarat prefectul Adrian Constantinescu.

Cele trei sportive au primit premii în bani de la Gheorghe Ciubotaru, patronul Electroalfa Botoşani, Mihai Vrăjitoru, directorul Conrec şi Culiţă Barabaş, director vânzări la societatea Cereal Bac Botoşani.

S-ar părea că cei care aduc bucurii şi performanţe sunt fetele. Nu numai că sunt frumoase, au reuşit să ridice greutăţi zi de zi, iar greutăţile pe care le-au ridicat au adus performanţa pe care noi încercăm să o sărbătorim împreună. Nu este numai o performanţă de Botoşani, nu o performanţă numai de România, ci una mondială. Vreau să fiu mai aproape de cei care performează, iar domnişoara pe care am sponsorizat-o va intra într-un contract de lungă durată cu compania Electroalfa„, a spus Gheorghe Ciubotaru.

Şi patronul societăţii Conrec, Mihai Vrăjitoru, a anunţat că va susţine financiar pe sportiva pe care a premiat-o.

Singura şansă ca Botoşaniul să fie cunoscut în ţară şi în afară cred că sunt aceşti copii, care, la 16 ani, are trei medalii de aur şi trei de argint şi este campion mondial, iar domnişoara Toma are 17 ani şi are trei medalii de aur şi trei de argint. Ar trebui să fim mândri că judeţul nostru are rezultatele acestea„, a spus Vrăjitoru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *