Banii pentru bulevard, căutaţi la procurori

primaria BotosaniMunicipalitatea botosaneana continua demersurile pentru recuperarea garantiei de buna executie pentru lucrarile la Bulevardul Mihai Eminescu, retrasa ilegal din banca de reprezentantii firmei Nova Construct Iasi.

Ioan Apostu, secretarul municipiului Botosani, a declarat ca municipalitatea a sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. „Am facut o sesizare, am depus documente si am aratat ca au fost retrasi banii din contul de garantie, fara stirea noastra. Am mai trimis inca o adresa la Parchet, dar ni s-a raspuns ca aceasta cauza este in lucru. Am facut trei solicitari pana acum”, a explicat Ioan Apostu. Municipalitatea a anuntat ca se constituie parte civila pentru suma retrasa din cont, respectiv 500.000 de lei. Cu reactualizarile legale, suma retrasa atunci se ridica la aproximativ 700.000 de lei.

Reprezentantii Primariei sustin ca banii au fost retrasi din banca de o salariata a Nova Construct, dar nu in baza unor acte originale. Pe de alta parte, oficialii bancii motiveaza ca in lipsa unei conventii incheiate intre primarie si banca, aceasta din urma nu a avut niciun drept si nicio obligatie de a conditiona modul in care Nova Construct a putut dispune de sumele din cont. Firma ieseana este in faliment si de aceea municipalitatea botosaneana a actionat impotriva bancii. 

Lucrari executate prost

Intr-o alta plangere, adresata Tribunalului Iasi, municipalitatea sustine ca in 2006 a incheiat un contract cu firma Nova Construct Iasi pentru reabilitarea si modernizarea Bulevardului Mihai Eminescu. Pentru lucrari firma ieseana a incasat 10 milioane de lei, minus 5% din suma, reprezentand garantia de buna executie a lucrarii. Lucrarile au fost, insa, de calitate indoielnica. Trotuarele din beton amprentat nu au rezistat iernii 2008-2009, fiind deteriorata si o parte din carosabil. In 2009, municipalitatea a somat Nova Construct sa refaca lucrarile deteriorate.

Pentru ca acest lucru nu s-a intamplat, reprezentantii primariei au vrut sa apeleze la garantia retinuta firmei, insa au aflat ca banii au fost retrasi de la BRD Iasi, in 2008.

Sursa: MONITORUL de BOTOSANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *