Dezbatere despre solidaritatea umană la Liceul Special Sf. Stelian Botoşani

dezbatere despre solidaritateLa Liceul Special Sf. Stelian din Botoşani a avut loc, sâmbătă, o întâlnire a reprezentanţilor mai multor organizaţii neguvernamentale (Asociaţia umanitară „Inimi la unison”, Asociaţia IHTIS, Asociaţia Învăţătorilor Botoşani, minicentrul Ruxandra şi Centrul Europe Direct),   cu elevi, profesori şi părinţi ai elevilor din liceu.

În prima parte a întâlnirii Mihaela Mihăescu, preşedintele Asociaţiei IHTIS din satul Dumeni, comuna George Enescu, a prezentat asociaţia pe care o conduce  şi proiectul Solidaritate pentru dizabilitate.  Prezentarea a fost urmată de proiecţia unui tulburător film, realizat de un regizor ceh, care ilustrează, prin balet, trăirile unei mame care aduce pe lume un copil cu dizabilităţi, lupta acesteia şi izbânda finală.

În partea a doua, un reprezentant al Centrului Europe Direct Botoşani, a declanşat o dezbatere cu tema: merită Uniunea Europeană premiul Nobel pentru pace?, pe marginea unui scurt film, care ilustrează războaiele purtate în ultimii 1000 de ani în întreaga lume. Participanţii au constatat că, prin solidaritatea şi înţelepciunea  europenilor, în ultimii circa 60 de ani, numărul de conflicte din Europa a fost redus considerabil, deci, Uniunea Europeană  merită Premiul Nobel pentru pace.

În partea a treia a avut loc o discuţie informală între reprezentanţii a trei ONG despre condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a face eligibil un proiect cu fonduri europene.

Participanţii au mulţumit gazdelor, reprezentate prin prof. Alina Răileanu, pentru condiţiile deosebit de bune asigurate pentru desfăşurarea întregii activităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *