Inedit! A fost lansată prima carte de poveşti şi povestiri pentru copiii romi

lansare carte de povesti pentru romi Prima carte de poveşti şi povestiri ale romilor a apărut, vineri, la Botoşani, în cadrul unui proiect co-finanţat de Agenţia Naţională pentru Romi.

Cartea, intitulată „Le maj sukar paramică thaj phenimata le rromenqe” („Cele mai frumoase poveşti şi povestiri ale romilor”), cuprinde 15 poveşti şi povestiri scrise atât în limba română, cât şi în limba romani.

Cei patru autori, Jupiter Borcoi, Mirabela Rascarachi, Nelu Ştefan şi Petronia Scripcariu, sunt cadre didactice care predau limba romani în şcolile din judeţul Botoşani, ultima fiind inspector şcolar pentru minorităţi.

lansare carte de povesti pentru romi Lucrarea nu se adresează neapărat romilor, ci şi elevilor majoritari. Textele sunt adaptate pentru copiii din şcoli, pentru copiii de nivel gimnazial, care vor avea multe de învăţat din această carte„, a declarat Jupiter Borcoi, unul dintre autorii cărţii.

Această carte este o premieră, este ceva inedit pentru noi, pentru botoşăneni, fiindcă apare bilingv, în romani şi română. Este uşor de accesat de orice copil, dar nu se adresează numai copiilor de etnie romă, ci tuturor copiilor„, a declarat directorul Editurii Agata.

Proiectul în cadrul căruia s-a editat volumul este implementat de Asociaţia Culturală „Cultus Humani”, iar fondurile sunt asigurate prin programul de finanţare de proiecte culturale 2012 derulat de Agenţia Naţională pentru Romi.

One thought on “Inedit! A fost lansată prima carte de poveşti şi povestiri pentru copiii romi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *