Preşedintele CJ anunţă controale la laptele oferit elevilor

lapte si cornConsiliul Judeţean va scoate din nou la licitaţie distribuirea laptelui în şcoli, în trei zone din judeţ, respectiv Truşeşti, Suliţa şi Săveni. Asta după ce Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a respins contestaţia depusă de o firmă din Botoşani, care şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de prevederile cuprinse în caietul de sarcini. În toată această perioadă, în zonele respective s-a distribuit lapte de către o firmă prin încredinţare directă.

Nu putem distribui lapte în pungi în şcolile din judeţul Botoşani. Asta înseamnă că vom relua, începând de luni, licitaţia pe cele trei zone. Condiţia va fi foarte clară, aşa cum am stabilit la început, respectiv conţinut grăsime 3,5% şi pahar cu pai. Acesta este un lucru bun şi nu am făcut altceva decât să respectăm regula stabilită, chiar dacă agenţilor economici nu le-a convenit acest lucru„, a spus Florin Ţurcanu, preşedintele CJ.

Acesta anunţă totodată controale la laptele distribuit elevilor, după ce a primit semnale că în mai multe şcoli paharul cu lapte nu conţine pai. Ţurcanu vrea, de asemenea, să facă şi nişte analize la conţinutul laptelui, pentru a vedea dacă conţinutul de grăsime este de 3,5%.

Am cerut fetei mai mici să îmi aducă un lapte să îl văd şi eu cum este. L-am gustat şi eu am anumite suspiciuni. Vreau să îl supun laboratorului„, a adăugat Ţurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *