Portariuc vrea să lanseze o emisiune de obligaţiuni

Ovidiu Portariuc la conferinta PSDPrimăria Botoşani vrea să lanseze o emisiune de obligaţiuni, pentru a asigura sursele de finanţare pentru funcţionarea municipiului, a anunţat, vineri, primarul Ovidiu Portariuc. Acesta a precizat că bugetul municipiului este dezechilibrat, un buget care anul trecut a fost gândit mai mult pe secţiunea de dezvoltare, în dauna secţiunii de funcţionare, şi că este necesară o finanţare.

Va trebui să luăm măsuri urgente pentru reechilibrare. Municipiul Botoşani are nevoie de finanţare, dar aceasta poate fi atrasă prin multiple căi, fie că este vorba de împrumuturi bancare, dar aici s-a atins un anumit prag de îndatorare, fie că este vorba de emisiuni de obligaţiuni municipale„, a precizat edilul municipiului Botoşani.

Portariuc a spus că se lucrează la o estimare a nevoilor de finanţare. O astfel de iniţiativă a avut loc şi pe vremea fostului primar Cătălin Flutur, dar fără succes. În 2010, oferta de obligatiuni a municipiului Botosani a fost in valoare de 10 milioane lei.

One thought on “Portariuc vrea să lanseze o emisiune de obligaţiuni

  1. Domnule primar Portariuc, lansarea unei emisiuni de obligatiuni trebuie pregatita foarte bine si intocmite toate documentele legale, inclusiv consultari cu Ministerul Finanteloor. Nu este chiar asa de simplu. In plus, pentru a avea succes, trebuie sa prezentati posibilitatile reale ale bugetului local in momentul rascumpararii obligatiunilor. Din acest motiv nici Flutur nu a reusit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *