Racla cu Moaştele a 30 sfinţi a ajuns la Botoşani

Racla cu Moaştele a 30 de sfinţi a ajuns, joi, la Botoşani.
Aceasta a fost adusă de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi de omul de afaceri Constantin Conţac şi a fost depusă la Biserica „Cuvioasa Parascheva” de pe Unirii, al cărei hram va fi sărbătorit duminică.
Rămăşiţele au fost întâmpinate de un sobor de preoţi, elevi ai Seminarului Teologic din Botoşani, dar şi zeci de credincioşi care s-au rugat la raclă.

Înalt Prea Sfinţitul Teofan ne-a dat binecuvântarea ca pentru această sărbătoare să fie adusă la Biserica din Botoşani racla cu sfintele moaşte a 30 de sfinţi, Brâul Maicii Domnului şi Vestmântul Cuvioasei Parascheva. Asta pentru a răsplăti evlavia credincioşilor botoşăneni şi pentru a ajuta pe cei care nu pot ajunge la Iaşi să vină şi să se închine la aceste moaşte a căror sfinţi ne sunt biruitori către Mântuitorul Isus Hristos ”, a declarat preotul Bisericii „Cuvioasa Parascheva”, Gheorghe Diaconu.

Creştinii se vor putea închina la Sfintele Moaşte până luni.
Racla cuprinde rămăşiţele următorilor sfinţi: Sf. Apostol Filip, Sf. Ap. Vartolomeu, Sf. Apostol Varnava, Sf. Ierarh Dionisie Areopagitul, Sf. Sfintit Mucenic Haralambie, Sf. Ioan cel Milostiv, Sf. Ierarh Grigore Teologul, Sf. Sfintit Mucenic Modest, Sf. Mare Mucenic Pantelimon, Sf. Mare Mucenic Mina, Sf. Mucenic Elefterie, Sf. Mucenic Artemie, Sf. Mucenita Varvara, Sf. Ierarh Epifanie si Sf. Mucenic Ermoghen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *