Registrele agricole de la primării, luate la verificat

sedinta primari prefecturaPrefectul Adrian Constantinescu a emis un ordin privind constituirea unei comisii care va verifica, în perioada imediat următoare, registrele agricole de la primării.  Reprezentantul Guvernului în teritoriu a avut, joi, o întâlnire cu primarii şi secretarii din judeţ, cărora le-a adus la cunoştinţă faptul că Ministerul Administraţiei şi Internelor a solicitat organizarea unor acţiuni de verificare a stadiului completării registrului agricol motivat de faptul că Institutul naţional de statistică va realiza Ancheta Structurală în Agricultură în anul 2013. Lucrările premergătoare acestei cercetări statistice urmează a fi realizate în baza informaţiilor din registrele agricole existente la nivelul primăriilor, corespunzător cerinţelor formulate de Eurosat – organismul specializat al Uniunii Europene.

Conform ordinului, activitatea de control se va desfăşura în perioada 1-12 noiembrie 2012. Din colectivele de control fac parte reprezentanţii Instituţiei Prefectului judeţului Botoşani, a Direcţiei Judeţene de Statistică Botoşani şi a Direcţiei pentru Agricultură Botoşani.

„În cazul în care vor fi constatate nereguli privind completarea şi ţinerea la zi a registrelor agricole, cei împuterniciţi vor aplica sancţiuni”, a declarat prefectul Adrian Constantinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *