Descinderi în locuinţele unor traficanţi de imigranţi din Botoşani

Descinderi ale procurorilor DIICOT şi poliţiştilor de frontieră din Botoşani la domiciliile mai multor persoane din judeţul Botoşani implicate într-o reţea de trafic de imigranţi. Oamenii legii au făcut, marţi dimineaţă, patru percheziţii şi au emis mandate de aducere a 22 de persoane implicate în introducerea ilegală în ţară a mai multor imigranţi afro-asiatici.

Surse din cadrul anchetei susţin că imigranţii erau aduşi la Botoşani şi li se făceau documente de identitate false cu care ieşeau în Uniunea Europeană ca cetăţeni români.

Capii reţelei se află în străinătate, sunt cetăţeni străini şi se ocupau cu recrutarea şi coordonarea activităţii. Această activitate era realizată ulterior pe teritoriul României, prin intermediul unor cetăţeni români. Concret, erau preluaţi din Turcia sau de la graniţa cu Bulgaria de către membrii români ai reţelei, cazaţi pentru o scurtă perioadă de timp în Botoşani, după care li se procurau documente româneşti ale unor persoane având fizionomie asemănătoare. Ulterior, erau transportaţi prin punctele de trecere ale frontierei în Vestul ţării.”, a declarat seful DIICOT, Viorel Porumb.

Prejudiciul total este estimat la peste 20 de mii de euro. Imigranţii au fost trimişi în ţări precum Austria, Germania sau Italia în perioada 2011-2012.

Vezi ce sume primeau membrii grupării pentru traficul de migranţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *