Condiţii ultramoderne pentru mămici şi bebeluşi la Maternitatea Botoşani. Vezi cum arată noile saloane!

interior maternitatea botosaniUn prim tronson reabilitat  al Maternităţii Botoşani va deveni funcţional de săptămâna viitoare. Atât mămicile, cât şi bebeluşii vor beneficia de condiţii ultramoderne la internare. Saloanele sunt prevăzute cu băi proprii, cu unul sau două paturi.

Sunt saloane moderne de naştere. incubatoare moderne, cu toate facilităţile, pentru cazurile de terapie intensivă, incubatoare care monitorizează şi temperatura, oxigentul şi alte condiţii ambientale. Ele sunt monitorizate la pupitrul de jos„, a declarat medicul Gina Puflea, coordonatorul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie de la Spitalul Judeţean.

Mutarea pacientelor în saloanele modernizate din corpul A se va face la sfârşitul aceste săptămâni, începutul săptămânii viitoare. Luni, preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, împreună cu Victor Mihalachi, patronul Victor Construct, firma care a câştigat lucrarea, au făcut o vizită pe tronsonul reabilitat al unităţii spitaliceşti.

Este un proiect benefic pentru judeţul Botoşani şi sperăm ca după terminarea acestuia să oprim plecarea tuturor mamelor care au plecat şi încă mai pleacă din Botoşani, pentru a naşte în altă parte„, a spus Florin Ţurcanu.

 Lucrarea definitivă va fi gata la sfârşitul lunii decembrie. Lucrarea constă în modernizarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 13 milioane lei şi este realizată cu fonduri de la Banca Mondială. Pentru că lucrarea nu prevede şi reabilitarea exterioară, Victor Mihalachi a solicita conducerii CJ să aloce fonduri şi pentru reabilitarea faţadei exterioare, astfel încât spitalul să arate bine şi pe exterior.

2 thoughts on “Condiţii ultramoderne pentru mămici şi bebeluşi la Maternitatea Botoşani. Vezi cum arată noile saloane!

  1. Si personal necioplit si medici la fel…..Am nascut acolo si nu-mi mai trebuie in veci.Ca niste vaci sunt tratate mamicile!!!Rusine!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *