Peste 15.000 de botoşăneni au solicitat ajutorul de minimis

adrian constantinescuPrefectul Adrian Constantinescu reaminteştre agricultorilor din judeţ că mai au la dispoziţie o săptămână pentru depunerea documentaţiilor necesare acordării ajutorului de minimis. Măsura Guvernului pentru diminuarea efectelor secetei din această vară a trezit până acum interesul a peste 15.000 de cultivatori din Botoşani. Cererile au fost depuse începând cu 11 septembrie la centrele teritoriale ale APIA, iar termenul limită este 15 octombrie.

„Vom vedea ce măsuri se impun pentru ca plăţile să se poată face începând cu 1 noiembrie. Înţeleg că Direcţia Agricolă are un deficit de personal care să reverifice dosarele pentru a le pune în plată. Vom organiza această operaţiune astfel încât banii să ajungă cât mai repede la cei care au nevoie.”, a declarat prefectul Adrian Constantinescu.

Ajutorul de minimis constă în 100 de lei pentru un hectar de teren cultivat şi se acordă cultivatorilor ce deţin între 1 şi 10 hectare. Cele şase documente necesare la dosar pot fi completate la primării, acolo unde cei interesaţi pot afla detalii suplimentare şi pot depune documentaţia.

Sursa: comunicat Institutia Prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *