Un actor din Botoşani are un rol principal într-o super producţie de la Hollywood

Vlad Ivanov
Vlad Ivanov. Foto: Mediafax

Un actor din Botoşani ar putea lupta, în scurt timp, pentru un premiu Oscar. Snowpiercer, o super producţie de la Hollywood care va avea premiera anul viitor, îl are în rol principal şi pe botoşăneanul Vlad Ivanov.

Snowpiercer este primul film cu pretenţii la statuetă în care un român din Botoşani are un rol principal. Snowpiercer este un film despre apropierea Apocalipsei în care Vlad Ivanov are colegi celebri.

Filmările pentru peliculă au început în martie, la Praga, iar adversarul lui Vlad este celebrul Chris Evans, binecunoscutul „Captain America” .

Pe lângă Chris Evans, Vlad Ivanov îi mai are colegi în film pe Tilda Swinton şi John Hurts.

Filmările la Snowpiercer au luat sfârşit, iar echipa de producţie se ocupă, acum, de montajul peliculei. 

Actorul Vlad Ivanov s-a născut la 25 iunie 1969, in Botosani, face parte dintr-o familie de lipoveni. El mai are trei fraţi, iar părinţii săi locuiesc în Botoşani. A absolvit Şcoala Populară de Artă din Botoşani si in 1995 era absolvent al Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti, la clasa profesoarei Sanda Manu. A jucat in anul al doilea de facultate in spectacolul Pantomimia, regizat de Dan Puric, pe scena Teatrului Naţional Ion Luca Caragiale din capitala, in 1995 a primit premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol al unei şcoli de teatru cu piesa Hatmanul Baltag, regia profesor universitar Sanda Manu.

In 1995 a devenit actor al acestui teatru si a jucat in spectacole ca Tamerlan cel Mare de Christopher Marlowe, Omul care a văzut moartea de Victor Eftimiu, Rivalii de Richard Sheridan, Cabotinul de John Osborne, Regele şi cadavrul de Vlad Zografi, Generatia de sacrificiu de I. Valjan, D-ale carnavalului de I.L. Caragiale, Trei surori de A.P. Cehov, Crimă pentru pământ după Dinu Săraru, Patimile Sfântului Tommaso d`Aquino după Alex Mihai Stoenescu, Jocul ielelor de Camil Petrescu, Un duel după A.P. Cehov etc.
Pe marele ecran a debutat in anul 1993, cu rolul din Liceenii în alertă, apoi a jucat si in Triunghiul morţii (1999), Faimosul paparazzo (1999), Mekhanicheskaya syuita (2001), Les Percutes (2002), Une place parmi les vivants (2003), Snuff-Movie (2005), The Marksman (2005), Şi totul era nimic (2006), Second in Command (2006), 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile (2007), Poliţist, adjectiv (2009), Concertul (2009), Cealaltă Irina (2009), Principii de viaţă (2010), The Whistleblower (2011).

A jucat si in filme de televiziune ca  Bani de dus, bani de întors, Homicide conjugal (1998), Une femme piegee (2001), Azazel (2002), Accors et a cris (2002), Le Pere Goriot (2004), Crematoriu (2011).

I-a fost decernat in anul 2010 premiul UNITER pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar- Doctorul, din Un duel, după A.P. Cehov, a primit premiul Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar-Anghelache, din Poliţist, adjectiv, medalia Meritul Cultural (2004), diploma de merit pentru contribuţia la prestigiul primei scene româneşti (2004), Diploma de excepţie pentru Zi-le oameni, dă-le pace, de la  Festivalul Naţional de Teatru Nenea Iancu de la Chişinău (2004).

2 thoughts on “Un actor din Botoşani are un rol principal într-o super producţie de la Hollywood

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    L-AM CUNOSCUT DE MIC NU AM LUAT IN SERIOS DORINTA LUI DE TEATRU STIIND CE GREU SE INTRA LA IATC SI IN FAMILIE NU SE DADEAU SEMNE DE TALENT ACTORICESC TATA UN BUN MESERIAS FRIGOTEHNIST …MAMA OBUNA BUCATAREASA LA NOI LA SPITAL SI TOTUSI UNDE A AJUNS BRAVO LUI SPRE SATISFACTIA LUI BUCURIA PARINTILOR SI A FRATILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *