Bebeluş născut de o mamă aflată în moarte cerebrală

bebelus maternitateO viata in schimbul alteia. Botosaneanca de 21 de ani, ranita deosebit de grav in accidentul de la Bistrita, a intrat in moarte cerebrala, iar medicii de la Targu Mures au fost nevoiti sa-i faca cezariana femeii insarcinate in sapte luni.

Baietelul, care cantareste putin peste un kilogram, este internat acum la terapie intensiva. „Din pacate sansele mamei sunt aproape nule. Pacienta a intrat in moarte cerebrala si din acest motiv medicii au decis sa scoata bebelusul. Starea se inrautateste de la o ora la alta„, a spus un asistent din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Targu Mures.

Copilasul este si el in stare destul de grava din cauza greutatii foarte mici, medicii facand eforturi sa-l stabilizeze, in timp ce il tin la incubator.

Femeia plecase luni seara, impreuna cu sotul si cu fiica de nici doi ani spre casa, in Italia, dupa ce in weekend botezasera copilul unor prieteni din comuna botosaneana Prajeni. In judetul Bistrita Nasaud, insa, tanarul de 25 de ani de la volan a intrat pe contrasens, masina oprindu-se sub un tir. Impactul deosebit de dur a dus la decesul soferului. Fetita, care se afla pe bancheta din spate impreuna cu mama, a fost aruncata pe scaunul din fata. De acolo a fost scoasa de doi tineri, care mergeau la facultate, la Cluj. Mama a fost scoasa dintre fiarele contorsionate de pompierii de la descarcerare si transportata la spital, la Bistrita. Pentru ca starea ei s-a inrautatit a fost transferata la Targu Mures.

Fetita este internata la Botosani, fiind in afara pericolului.

Sursa: Monitorul de Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *