Lucrările la noul CET, făcute pe datorie.Vezi de ce

Societatea Elsaco, cea care se ocupă de lucrările la noul CET din municipiul Botoşani, a efectuat deja 95% din lucrări, însă potrivit preşedintelui firmei, Valeriu Iftime, nu a primit nici jumătate din suma pe care trebuia să o primească de la municipalitate pentru execuţia lucrărilor.

La nivel de plăţi suntem într-un dezastru din ce în ce mai mare pentru că la ultima plată nu am primit decât jumătate din ceea ce trebuia să se dea, adică din 7 milioane de RON s-au plătit vreo 4. Dacă mă întrebaţi de plăţi mă bag în pământ“, a declarat Valeriu Iftime.

 Reprezentantii Primăriei susţin, însă, că de vină pentru întârzierea plăţii este vechea conducere a unităţii administrative.

“Această întârziere se datorează întârzierilor de plată de până în luna iunie, deci până am preluat noi mandatul. Din păcate, administraţia Flutur a plătit doar 5 % din fondurile necesare. Noi am încercat să urgentăm aceste plăţi. Am şi reuşit. Am ajuns de la o plată de aproape 10% până la 50% din valoarea lucrării, dar bineînţeles că există şi alte domenii care trebuie acoperite şi pe măsura realizării decontărilor vom face  plăţile către constructor”, a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Noul CET este probat, în prezent, de specialiştii austrieci, iar de săptămâna viitoare ar trebui finalizate verificările şi pus în funcţiune.

Data limită la care CET-ul va fi pus în funcţiune este 10 noiembrie 2012.

Proiectul este de 78 de milioane de lei cu tot cu TVA, iar firma Elsaco a încasat abia 30 de milioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *