Locatarii unui bloc, terorizaţi de un fost gardian

Un fost gardian al Penitenciarului Botoşani face viaţa un calvar câtorva zeci de botoşăneni.
Locatarii blocurilor de pe strada Pinului se plâng că bărbatul, care trăieşte ilegal într-un uscător, îi înjură ca la uşa cortului şi îi ameninţă cu moartea, informeaza Tele’M. Deşi are o pensie de lux, fostul gardian preferă să trăiasca în uscător, într- o mizerie de nedescris. Amendat de autorităţi, bărbatul nu se dă dus din spaţiul în care s-a instalat abuziv, iar locatarii au ajuns la capătul răbdării.

Dumitru Alexoaie a fost 30 de ani gardian la Penitenciarul Botoşani.
Deşi are o pensie de 2500 de lei, acesta preferă să trăiască într-un uscător de la parterul unui bloc de pe strada Pinului.
Situatia a intrat imediat în atenţia asociaţiei de proprietari.

 “A vândut apartamentul din Aleea Pinului, la cine a cumpărat apartamentul a vândut şi drepturile de folosinţă comună. A plecat din bloc la un moment dat, a revenit după un an, mai bine, astă primăvară a revenit acolo cu patul în uscător şi după ce a ocupat uscătorul ăla, fără acordul proprietarului respectiv, şi-a mai construit un zid, a spart un perete exterior”, a declarat preşedintele Asociaţiei de Proprietari numărul 13, Vasile Bârzu.

De când Dumitru Alexoaie s-a instalat în uscător, viaţa locatarilor a devenit un iad. Pe lângă mizeria şi mirosul insuportabil degajat din uscător, botoşănenii sunt în permanenţă agresaţi verbal şi ameninţaţi de bărbat.Unora le este frică să mai iasă din casă.

El stă chiar sub mine şi nu există zi lăsată de la Dumnezeu în care să nu aibă ceva de facut în boxa asta în care stă el. Bate în ţevi. El a spart toată boxa asta, nu mai există nicio susţinere. Iese la geam, ne înjură, ne vorbeşte foarte urât, ne ameninţă”, a declarat unul dintre localnici.

 Dumitru Alexoaie susţine în continuare că el a plătit pentru acest spaţiu şi stă cu forme legale. Cât despre mizerie susţine că aşa îi place să trăiască.

 “N-am făcut niciun scandal. Eu stau aicea că eu sunt vai de capul meu, sunt bolnav. Nu contează cum am ajuns să stau aici. E povestea mea de viaţă. Eu uscatorul l-am cumpărat de la ei acum 15 ani. Am hârtie. Eu am lucrat poliţist mai bine de 30 de ani. Eu cunosc legea mai bine ca dumneavoastră.”, a declarat Dumitru Alexoaie.

 Fostul gardian nu a vrut să arate, însă, documentele care atestă tranzacţia. Mai mult decât atât, acestea nici nu există, bărbatul fiind amendat de Poliţia Locală cu 2000 de lei, dar şi de Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru modificări ilegale aduse structurii blocului.

Ca să scape de chiriaşul nedorit, locatarii au solicitat deja asociaţiei să deschidă un proces pentru evacuarea bărbatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *