Alegeri pentru Consiliul Şcolar al Elevilor

Descoperă-ți super-puterea și valorific-o la potențialul ei maxim în Consiliul Național al Elevilor! Descoperă liderul din tine! Candidează la alegerile pentru Consiliul Școlar al Elevilor și demonstrează-ne că poți fi vocea colegilor tăi!

Dacă ești unul din elevii care vor o schimbare, sunt mereu agitați, activi și cu multe idei îndrăznețe, nu ezita să aplici, mai întâi, pentru una din funcțiile din Consiliul Școlar al Elevilor, depunându-ți candidatura pe platforma suport a Consiliului Naţional al Elevilor, Wedu.ro, în perioada  25 septembrie – 10 octombrie. Urmează paşii procesului electoral, prezentaţi pe site-ul CNE (www.consiliulelevilor.org) şi obţine votul colegilor tăi! Vei deveni reprezentantul elevilor din şcoala ta în structurile superioare ale Consiliului Național al Elevilor şi în relaţie cu instituţiile de învăţământ.

Poți candida pentru oricare din funcţiile care alcătuiesc Consiliile Şcolare ale Elevilor: preşedinte, vicepreşedinte, secretar sau pentru director al unuia dintre cele cinci departamente: Avocatul Elevului; Mobilitate, Informare, Formare şi Consiliere; Concursuri, Activităţi Şcolare şi Extraşcolare; Cultură şi Programe Şcolare sau Sport şi Programe de Tineret.

Elevii claselor IX-XII pot candida pentru orice funcţie din Consiliul Şcolar al Elevilor, cu menţiunea că elevii claselor a XII-a pot candida doar pentru funcţiile aferente departamentelor menţionate anterior.

 ”Alegerile pentru CȘE sunt destinate tuturor elevilor din judetul Botosani dar si din tara. Democraţia, originalitatea și transparenţa sunt cuvintele care definesc întreg procesul electoral al alegerilor pentru reprezentanţii elevilor, fie ele la nivel şcolar, judeţean şi, apoi, naţional. Consiliul Judetean al Elevilor Botosani asigură un proces electoral bazat pe principiile unei societăţi echilibrate, în care fiecare tânăr îşi poate exprima liber opinia, oferind şansa de a contribui în mod benefic şi continuu la bunul mers al comunităţii şcolare şi nu numai.” a declarat Gavril Florin, Presedintele Consiliului Judetean al Elevilor Botosani

 Alegerile pentru CȘE vor avea loc în fiecare unitate de învăţământ liceal din ţară, de stat sau privat, în  perioada 15 octombrie – 19 octombrie. Participarea activă la vot garantează un rezultat al alegerilor benefic şi responsabil pentru fiecare structură a Consiliului Elevilor, votul fiind modalitatea directă a elevilor de a-şi alege reprezentanţii. Candidaţii fiecărei unităţi de învăţământ vor fi disponibili pe platforma Wedu (www.wedu.ro).

Sursa: comunicat CJE Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *