Probleme cu clasa pregătitoare în regim simultan

Catalina Lupascu, inspector general adjunct al ISJ
Catalina Lupascu, inspector general adjunct al ISJ

Clasa pregătitoare nu va fi desfiinţată, însă se va regăsi într-o zonă care să-i asigure întreg confortul din punct de vedere fizic şi psihic copilului, a declarat Cătălina Lupaşcu, inspector general adjunct al IŞJ. Aceasta este concluzia trasă de reprezentanţii Ministerului Educaţiei la întâlnirea avută, la începutul acestei săptămâni, cu inspectorii generali ai inspectoratelor şcolare din ţară.

Cătălina Lupaşcu a declarat că cea mai mare problemă o ridică clasele pregătitoare în regim simultan. De asemenea, imposibilitatea copiilor de vârstă foarte mică de a se  deplasa cu microbuzul către o şcoală de centru este o altă problemă ce a fost semnalată în cadrul acestei întâlniri. 

Programa clasei pregătitoare prevede activităţi de învăţare prin joc, ceea ce este aproape imposibil pentru un dascăl care are copii de clasa I, II, III şi IV în şcoală. Această situaţie va avea repercursiuni pe dezvoltarea ulterioară a copilului preşcolar. O altă disfuncţionalitate ar fi şi partea de formare, care ar trebui continuată cu toţi dascălii din învăţământul primar, astfel încât atunci când alegem resursa umană pentru clasa pregătitoare să nu fim nicicum limitaţi de un număr de cadre didactice„, a spus Cătălina Lupaşcu.

Ea spune că aceste disfuncţionalităţi vor fi corectate, urmând a se analiza o analiză mai profundă la finalul semestrului I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *