Panică la o şcoală din judeţ: Un perete exterior al clădirii s-a desprins în timpul orelor!

Catalina Lupascu
Catalina Lupascu

Panică în rândul copiilor care învaţă la şcoala Ciornohal, din comuna Călăraşi. O parte din peretele exterior al şcolii s-a desprins, miercuri, în timp ce copiii erau în clasă, în plin proces educativ. Din fericire, nu a fost periclitată sănătatea vreunui copil.

Evenimentul s-a produs, miercuri, în jurul orei 11,00, copiii de grădiniţă care erau la acea oră în clasă fiind evacuaţi imediat.

Clasa unde erau preşcolarii a intrat în panică, a fost un adevărat calvar acolo. Şcoala este într-o stare avansată de degradare, prezintă crăpături şi nu se poate ca elevii să mai continue cursurile acolo. Primăria ştie de acest aspect, pentru că de la ei s-a dat aviz pentru începerea cursurilor„, a declarat pentru BotosaniNews părintele unui elev.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a cerut conducerii şcolii măsuri suplimentare privind siguranţa elevilor în acea zonă. De asemenea, preşcolarii au fost mutaţi într-o altă clasă, în aceeaşi şcoală. Cătălina Lupaşcu, inspector general adjunct al IŞJ, a declarat că zona în care s-a desprins peretele va intra în reabilitare, urmând ca în anul şcolar viitor întreaga clădire să fie reabilitată.

Şcoala este foarte veche şi s-a desprins o parte din peretele exterior dintr-o zonă împrejmuită cu gard. Oricum nu aveau acces elevii în acea zonă, dar am solicitat conducerii şcolii măsuri suplimentare privind siguranţa elevilor. Pereţii care nu mai rezistă  vor fi daţi jos pentru reabilitare„, a spus Cătălina Lupaşcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *