Florin Ţurcanu: 300 kilometri de drumuri judeţene vor fi modernizate

drumuriConsiliul Judeţean aşteaptă finanţare pentru nu mai puţin de 20 de drumuri judeţene care vor fi modernizate prin Programul privind reabilitarea, modernizarea şi asfaltarea drumurilor de interes judeţean şi local, alimentare cu apă, canalizare. Pentru un număr de  nouă drumuri se organizează licitaţii de atribuire a lucrărilor. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, vor fi 300 km de drumuri judeţene modernizate, cu garanţii de cel puţin zece ani.

Este un lucru bun, pentru că nu ştiu dacă mai sunt multe judeţene din România care pot să aibă mai mult de jumătate drumuri modernizate. Sunt proiecte aprobate de Ministerul Dezvoltării pentru a fi finanţate prin HG 577. Vor începe procedurile de licitaţie şi se vor da fonduri funcţie de disponibilitatea din bugetul Ministerului Dezvoltării. Putem începe investiţiile atât cât considerăm noi că putem primi de la Ministerul Dezvoltării, însă şi noi, Consiliul Judeţean, putem aloca fonduri pe aceste drumuri. Programul este unul care permite şi administraţiilor publice să aloce sume. Dacă un constructor dispune de fonduri, el poate face lucrarea cu fonduri proprii, iar ulterior va primi finanţare de la minister„, a spus Florin Ţurcanu.

Lista aprobată de Ministerul Dezvoltării prevede reabilitarea drumului Botoşani-Curteşti-Cristeşti, a drumului Copălău-Cerbu-Dracşani, Iaşi-Prăjeni şi Câmpeni-Flămânzi, Ibăneşti-Cristineşti, Viişoara-Cuza Vodă, Ştefăneşti-Murguţa-Dobârceni, Vorona-Oneaga-Pădureni, Dângeni-Mihălăşeni, DN 29D-Ionăşeni, Călăraşi-Libertatea, Buhăceni-Dângeni-Hăneşti, Truşeşti-Ionăşeni, Brăeşti-Popeni, modernizare reţele drumuri în comuna Durneşti, DN 29-Brehuieşti-DJ 208H, limită Iaşi-Stroieşti-Vlădeni Deal-Boşcoteni-Flămânzi, Manoleşti-Ipoteşti, Tudor Vladimirescu, dar şi altele.

One thought on “Florin Ţurcanu: 300 kilometri de drumuri judeţene vor fi modernizate

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Dar Avrameni – Mitoc? Arata mai rau decat pe vremea raposatului. Numai gropi, nici nu ai cum sa le ocolesti. Asa zisii cantonieri macar nu umplu cu balast aceste gropi foarte mari. Pe nimeni nu a interesat acest drum desi fostul primar de Avrameni a avut vreo 3-4 legislaturi si este originar din Panaitoaia, dar a preferat sa „rupa” masina primariei decat sa sprijine asfaltarea acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *