Oamenii de afaceri botoşăneni se plâng de taxe şi impozite prea mari

intalnire oameni afaceri anafCâţiva zeci de agenţi economici din judeţ şi-au spus nemulţumirile, marţi, într-o întâlnire organizată de Instituţia Prefectului, în colaborare cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Reprezentanţii mediului de afaceri botoşănean s-au plâns de taxele împovărătoare şi de legile din domeniul fiscal. De asemenea, ei au avut posibilitatea de a-şi spune păsurile şi vizavi de relaţia pe care o au cu Direcţia de Finanţe.

Instituţia Prefectului este interesată nu numai de încasarea impozitelor şi taxelor, ci este interesată şi de creşterea nivelului de trai. Suntem aici, în acest cadru, şi încercăm să rezolvăm o serie de probleme. Vrem să ştim de relaţia pe care o aveţi cu Direcţia de Finanţe şi cu ANAF Botoşani, în ceea ce priveşte atitudinea, modul în care angajaţii îşi fac treaba, cum vă primesc acolo, dacă este ceva de îmbunătăţit. A doua problemă este cea legislativă, iar reprezentanţii ANAF Botoşani au foarte puţin posibilitatea de a influenţa lucrul acesta, însă să vedem ce propuneri putem face de modificări şi îmbunătăţiri legislative„, a spus subprefectul Sebastian Tocariu.

intalnire oameni afaceri anafOamenii de afaceri au spus că impozitele şi taxele sunt chinul agenţilor economici şi că sunt prea mari. Ei spun că una din soluţii, pentru prevenirea evaziunii fiscale, o reprezintă deducerea fiscală la consumatorii finali, respectiv la populaţie.

Efectul ar fi reducerea până la eliminare, vorba vine de eliminare completă a evaziunii că nu se poate. Posibilităţi reale de reducere a taxelor şi impozitelor după ce se îmbunătăţeşte gradul de colectare prin taxarea individuală, iar un efect următor prin reducerea acestor taxe, s-ar reduce şi costurile. Reducerea costurilor înseamnă competitivitate, iar competitivitatea înseamnă renaştere economică„, a spus un agent economic.

Oamenii de afaceri au cerut ca propunerile lor să fie cunoscute la nivel central prin parlamentarii botoşăneni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *