150 de elevi din judeţul Botoşani sprijiniţi cu burse ca să finalizeze liceul

 

Inspectoratul Scolar Judetean
Inspectoratul Scolar Judetean

În perioada 9-11 octombrie se va desfăşura o vizită de studiu la VIA University College Holstebro-Danemarca, în cadrul proiectului „Salvaţi copiii de abandon şi neintegrare”, proiect la care este partener şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

La aceasta vizită participă şase membrii ai echipei de proiect de la Universitatea „Al.I.Cuza” Iaşi , şase experţi ai Universităţii „Al.I.Cuza” Iaşi şi câte un reprezentant de la cele şase inspectorate şcolare judeţene (expert în proiect), printre care şi de la IŞJ Botoşani.   Partener transnaţional este  VIA University College Danemarca.

Prevenirea şi diminuarea abandonului şcolar în rândul elevilor din secundar superior, diminuarea riscului de apariţie a fenomenului de abandon şcolar, realizarea strategiilor educaţionale destinate tuturor elevilor în situaţie de risc/abandon şcolar, dezvoltarea resurselor umane implicate în educaţia elevilor în situaţie de risc/abandon şcolar, dezvoltarea parteneriatelor şcoală – comunitate – părinţi, care vor contribui la diminuarea riscului de abandon şcolar sunt câteva din obiectivele proiectului.

La nivelul judeţului Botoşani 150 de elevi sunt sprijiniţi cu o bursă lunară în cuantum lunar de 400 lei, constând în servicii educaţionale, cum ar fi: servicii de cazare în internat şi masă la cantină; program after-school după amiaza (program de recuperare a golurilor şi de sprijin în pregătirea temelor), precum şi alte servicii educaţionale/proiecte: spectacole, excursii tematice, proiecte educaţionale etc.

Bursa se acordă 10 luni pe an şcolar în perioada 1 septembrie 2011-30 iunie 2013

Cei 150 elevi au fost şcolarizaţi în şase clase din cinci licee ale judeţului Botoşani. Identificarea elevilor aflaţi în risc de abandon a fost realizată în anul şcolar 2011-2012 în toate unităţile de învăţământ din judeţ. Au fost vizaţi elevi din clasele  a VIII-a şi a X-a aflaţi în risc de abandon, precum şi elevi care au abandonat clasa a IX-a şi a XI-a.

Un număr de 26 elevi au participat gratuit (subvenţionaţi din fondurile proiectului) in Tabară specializată „ArtEd” Durau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *