Cadre didactice purtate pe drumuri de Ministerul Educaţiei

Maria Tiprigan, liderul SIP
Maria Tiprigan, liderul SIP

Cadrele didactice care au obţinut medii peste 5 la concursul de suplinitori nu vor putea fi repartizate decât pe posturile din şcolile arondate centrului de examen. Măsura luată de Ministerul Educaţiei nemulţumeşte reprezentanţii sindicatelor din învăţământ, care spun că oamenii sunt purtaţi pe drumuri fără rost. În atare condiţii, cadrele didactice care au luat note de 8 şi 9 la concursul de suplinire şi nu găsesc post la şcolile din centrul arondat, vor trebui să susţină un nou concurs. Mai multe persoane aflate în această situaţie au venit, luni, la sediul SIP, să ceară sprijin în această situaţie.

Este o aberaţie. Dacă la o şcoală din centru au fost mai mulţi candidaţi şi rămân pe dinafară ceilalţi cu note mari, ei pot ocupa posturi la celelalte şcoli care au fost arondate la centrul respectiv, nu se pot orienta către alte unităţi şcolare. Se va organiza un nou concurs, o aberaţie a Ministerului Educaţiei, pentru că  o dată dat un concurs, el ar trebui să fie valabil pentru toate unităţile care nu au cadre„, a spus Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar.

Liderul SIP susţine că au fost şcoli în care nu s-a înscris niciun candidat şi că directorii de şcoli solicită sindicatelor să trimită oameni pe posturile vacante.

De la Şcoala Truşeşti, şcoala Vlădeni ni s-au cerut să trimitem cadre didactice„, a mai spus Ţiprigan.

Inspectoratul Şcolar Judeţean urmează să centralizeze situaţiile din cele 22 de centre de examen, pentru a şti dacă au mai rămas posturi neocupate şi în urma acestui concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *