Ministrul Educaţiei vrea ca directorii de şcoli să fie numiţi pe funcţii de cadre didactice

Ministerul Educatiei-siglaMinistrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, vrea să modifice Legea educaţiei, iar directorii de şcoli să fie aleşi de consiliile profesorale. Ministrul a anunţat că astfel nu vor mai fi ingerinţe politice în numirea acestora.

Ecaterina Andronescu a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că dorinţa sa este ca directorii de şcoli să fie aleşi la fel ca şi rectorii universităţilor, de către cadrele didactice.

La nivelul judeţului Botoşani majoritatea directorilor de şcoli au fost numiţi politic la conducerile şcolilor, pe bază de interimat.

4 thoughts on “Ministrul Educaţiei vrea ca directorii de şcoli să fie numiţi pe funcţii de cadre didactice

  1. E de belea, daca directorul isi cumpara cadrele si ii mazileste pe cei care nu l aleg. E un nebun la un liceu care ar face ravagii. Parerea mea este ca un director sa dea concurs pentru postul de manager, sa fie pe bune, adica sa stie legislatie, sa stie o limba straina, sa utilizeze calculatorul, sa fie moral, sa fie sanatos mintal. Din toate cate le-am enumerat, LS, de exemplu nu le are. In schimb are bani nefiscalizati prin vanzarile de paine, cornuri si cafea de la automat, care le vinde si acum in scoala. Va dati seama ce ar face daca ar veni din nou la conducere. Pai ar transforma scoala in propria mosie. Doamne Dumnezeule, scapa-ne Doamne de satanisti, legionari, informatori la securitate care au supt sangele oamenilor nevinovati. Oare cand o sa mearga lucrurile bine in tara asta? Mizerie totala.

  2. Ar fi un lucru bun. Daca un director a dovedit de-a lungul anilor ca este un exemplu de competenta, omenie si demnitate, nu are nevoie sa cumpere voturile.

  3. Este F.BINE; Ce sa caute in scoli directori care nu sunt titulari ai scolilor respective, sunt pusi politic pt.ca au cotizat la partid.
    Pana cand si directorii de scoli vor fi numiti de primari sau presedinti de CJ pe baza de….,
    Aveti impresia ca daca se aranjeaza totul in intalnirile ,,de taina” , noi alegatorii nu auzim sau nu ne dam seama?????

  4. Dupa ce a decapitat, in septembrie, conducerile scolilor pe criterii politice vine abramburica sa ne spuna ca ar fi bine ca directorii sa fie alesi de consiliile profesorale ale scolilor.
    Asta are iz electoral .
    Doamna ministru, exista Legea Educatiei Nationale si acolo spune ca accesul in functia de director se face in baza concursului. Clar!
    Lasati prostiile si aplicati legea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *