Mai multe proiecte din Botoşani vor primi finanţare europeană prin POR. Vezi care sunt ele!

harta judet BotosaniCinci proiecte din judeţul Botoşani au fost incluse pe listele de rezervă, pentru a primi finanţare prin Programul Operaţional Regional. Este vorba de modernizarea traseului regional Dorohoi-Racovăţ-tronsonul Ibăneşti-Cristineşti-Baranca-Fundu Herţii-Racovăţ, în lungime de 15 km, pentru care s-a cerut 17,7 milioane lei, modernizarea DJ 208H, DN 28 B Copălău-Cerbu-Dracşani DJ 297 (15 milioane lei), modernizarea DJ 293 A, Viişoara-Cuza Vodă (9,6 milioane lei), modernizarea DJ 282 H Călăraşi-Libertatea (4,4 milioane lei), precum şi modernizarea DJ 207 N, Botoşani-Curteşti-Cristeşti (26 milioane lei)

De asemenea, pe domeniul „Reabilitarea şi echiparea infrastructurii educaţionale”, judeţul Botoşani figurează cu reabilitarea şi modernizarea internatului şi cantinei de la Grup Şcolar „Petru Rareş” din Botoşani, suma solicitată fiind de peste 5 milioane lei.

Judeţul Botoşani mai figurează pe listele de rezervă şi cu alte trei proiecte la domeniul „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”. Societatea Alfa Land figurează cu un proiect „Start-construct în Alfa Land”, cu suma de 851.000 lei, în timp ce societatea Electro Alfa CM SRL figurează cu proiectul „Modernizare prin inovare a producţiei de confecţie metalică”, cu suma de 835.000 lei.  La acelaşi capitol, mai apare şi societatea Romed SRL, cu proiectul „Dezvoltarea producţiei şi creşterea competitivităţii prin achiziţie de echipamente performante”, cu suma de 846.000 lei dar şi societatea SM TECH SRL, cu suma de 138.000 lei. La domeniul „restaurare patrimoniu cultural” figurează reabilitarea complexului monahal Coşula cu suma de 14,6 milioane lei.

Având în vedere că multe proiecte au fost licitate cu sume mult mai mici, şi au mai fost aplicate şi corecţiile financiare, s-a adunat o sumă de bani rest, cu care ne putem duce la 120% per total valoare. Pentru judeţul Botoşani, numai pentru drumuri avem 1.200 miliarde lei şi sper ca până la 1 ianuarie să semnez contractul„, a spus Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *