Cheltuielile salariale şi materiale la Nova Apaserv, reduse la jumătate. Vezi detalii!

turcanu si sorescuConducerea Consiliului Judeţean a cerut reprezentanţilor Nova Apaserv reducerea la jumătate a cheltuielilor salariale şi materiale. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, a declarat că aceste cheltuieli nu vor trebui să depăşească 15 miliarde lei vechi din volumul de vânzări pe care le are societatea. Acesta a adăugat că noul Consiliu de administraţie, care urmează să fie numit, va propune un nou sistem de salarizare la operatorul de apă şi o nouă organigramă care să prevadă reducerea numărului de persoane, dar şi o reducere a funcţiilor de conducere. La această dată, operatorul de apă are 14 miliarde lei vechi cheltuieli cu munca vie şi încă 11 miliarde lei vechi cheltuieli materiale.

Acum sunt undeva la 39 funcţii de conducere, care se vor reduce la 11, iar în zona de cheltuieli materiale le-am cerut să îşi reducă drastic, undeva la 50%, o serie de cheletuieli care, din punctul nostru de vedere, nu-şi găsesc locul la un operator de apă„, a spus Sorescu.

Vicepreşedintele CJ susţine că cheltuielile cu consumabilele la Nova Apaserv sunt de 2 miliarde lei pe lună, lucru nepermis, iar pentru serviciul de pază societatea plăteşte 300 milioane lei pe lună. Pentru combustibil, societatea cheltuieşte 600 milioane lei vechi pe lună, piese de schimb-300 milioane lei pe lună,pentru redevenţe -1,6 miliarde lei vechi pe lună, dar şi pentru alte materiale consumabile.

Nu putem comenta la cheltuielile cu energia electrică, unde se ajunge la 3 miliarde lei vechi pe lună, dar aici sunt discuţii de a găsi posibilităţi chiar şi pe bursă, unde reducerea poate fi de până la 20%. Am cerut să aibă un parc auto propriu, astfel încât să ducă la reducerea cheltuielilor”, a adăugat Sorescu. Salariile vor ajunge la 1300 lei net de la o medie 2900 lei brut, în cazul simplilor funcţionari, şi maxim 2500 lei  în cazul şefilor de serviciu.

Această acţiune de reorganizare se va finaliza la sfârşitul lunii octombrie. Imediat după această etapă, se va trece la contorizarea a tot ce înseamnă consum de apă, în vederea eliminăriii furturilor şi pierderilor. Şi consumatorii care vor avea facturi restante vor fi debranşaţi de la apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *