Nemulţumiri ale consilierilor locali de la scumpirea repetată a apei

Consiliu LocalConsilierii locali şi-au exprimat nemulţumirea faţă de desele majorări operate la apă şi canalizare. Ei au cerut încă o dată Executivului Primăriei să facă intervenţii la nivelul Consiliului Judeţean, pentru ca acest serviciu să nu se mai scumpească.

Nu mi-a plăcut răspunsul preşedintelui Consiliului Judeţean la adresa dumneavostră. Sunteţi primarul botoşănenilor, iar botoşănenii sunt acţionari majoritari la apă. Noi trebuie să ne spunem punctul de vedere şi să spunem că nu suntem de acord cu mărirea cu peste 60% a preţului la apă în ultimele câteva luni. Este foarte costisitoare pentru populaţie plata acestui tarif. Dacă luăm în calcul că în perioada următoare vor fi iarăşi majorări ale apei, atunci va trebui să strigăm mai tare şi cu toată răspunderea, că nu suntem de acord cu aceste tarife. Mai sunt şi alte căi de rentabilizare a activităţii la apă„, a spus conslierul local Florin Ghiorghiţă.

Consiliul Local a delegat o persoană care să-i reprezinte în Adunarea Generală a Acţionarilor. Primarul Ovidiu Portariuc îşi exprimă astfel speranţa ca măsurile pe care Consiliul Local le propune în AGA să fie luate în considerare.

Eu m-am dus şi l-am întrebat pe domnul Florin Ţurcanu, ce face pentru locuitorii din municipiul Botoşani, care sunt taxaţi la apă pentru pierderile existente pe reţea, pentru preţul extrem de încărcat. Asta am făcut. Dacă am greşit, îmi pare rău. Trebuie să găsim împreună soluţia, nu să ne certăm sau să pasăm mingea de la unul la altul„, a adăugat Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *