Poliţistul care a cerut şpagă unui şofer din Botosani a scăpat de puşcărie după ce şi-a recunoscut fapta

Procesul agentului de poliţie Ovidiu Drăgoi s-a terminat doar după câteva termene de judecată. Trimis în faţa instanţei pentru luare de mită, poliţistul şi-a recunoscut fapta, iar acest amănunt i-a adus o pedeapsă mai blândă. Mai exact, Ovidiu Drăgoi a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare, dar nu va sta la puşcărie nici o zi, şi asta pentru că judecătorii au decis să suspende executarea pedepsei. Totuşi, soluţia pronunţată ieri de Tribunalul Suceava nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţele superioare.

Agentul Ovidiu Drăgoi a fost dat pe mâna instanţelor de judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, după ce în luna februarie a acestui an a fost prins în flagrant la scurt timp după ce a primit şpagă de la un şofer care a trecut cu maşina pe culoarea roşie a semaforului.

A făcut presiuni asupra contravenientului, în scopul obţinerii pentru sine a unui folos material, acceptând de la acesta, la data de 20.02.2012, suma de 300 de lei pentru faptul că nu a iniţiat procedura sancţionării contravenţionale”, au arătat procurorii suceveni.

Toată povestea, se arată în actul de sesizare a instanţei de judecată, a început în dimineaţa zilei de 12 februarie, când Ovidiu Drăgoi, aflat de serviciu în acea noapte, a observat în intersecţia semaforizată Traian Vuia – Calea Unirii un autoturism Peugeot Boxer, care a trecut pe culoarea roşie a semaforului.

Agentul Drăgoi a tras maşina respectivă pe dreapta, iar şoferul a fost identificat în persoana unui bărbat din Botoşani, angajat al unei societăţi de panificaţie din judeţul vecin.

Poliţistul i-a luat numărul de telefon, i-a dat un beep să se asigure că e numărul corect şi i-a spus că o să-l caute peste câteva zile, după ce în prealabil l-a întrebat pe şoferul din Botoşani ce program are şi când mai trebuie să vină să livreze marfă în Suceava.

Nu a trecut o zi, iar botoşăneanul a primit un sms de la poliţistul Drăgoi, prin care acesta îl anunţa că se vor întâlni peste trei zile.

A doua zi dimineaţă, în zona centrală a municipiului Suceava, şoferul din Botoşani a fost oprit de agentul Drăgoi, care îl aştepta, ştiindu-i deja programul. „N-o fă pe-a prostul… vezi ce faci… te orientezi până miercuri, dacă nu, te tragem pe dreapta”, i-ar fi spus poliţistul.

În cele din urmă, şoferul l-a reclamat pe poliţist, iar oamenii legii i-au organizat un flagrant.

Sursa: Monitorul de Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *