Primarul Portariuc vrea ca Botoşaniul să dezvolte relaţii economice, culturale şi educaţionale cu oraşul Cincinnati

primarul Ovidiu Portariuc
primarul Ovidiu Portariuc

Municipiul Botoşani vrea să se înfrăţească cu oraşul Cincinnati din statul Ohio, Statele Unite ale Americii, pentru a dezvolta relaţii economice, culturale şi investiţii. Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că pocedura de înfrăţire a fost demarată şi că se aşteaptă răspuns favorabil de la autorităţile din Cincinnati. 

Încercăm să găsim elemente comune, iar unul dintre ele, surprinzător, este un anumit sport. Este vorba de baseball. Botoşaniul are una din primele echipe de baseball din România, înainte de anii 90, datorită unui antrenor din Botoşani, pionier în România în dezvoltarea baseball-ului. Va fi şi pe direcţia dezvoltării economice, a investiţiilor, şi aici am avut discuţii, şi pe domeniul cultural şi educativ, ca să încurajăm schimburi de elevi. Un grup din Botoşani să meargă acolo, iar cei de acolo la noi„, a spus Portariuc.

Oraşul Cincinnati numără 300.000 de locuitori.

Municipiul Botoşani mai este înfrăţit şi cu oraşul Laval din Canada, însă această înfrăţire este doar pe hârtie, pentru că nu s-a întâmplat nimic în toată această perioadă între cele două oraşe. 

Este vorba mai mult de diplomaţie activă. Nimeni nu îţi dă nimic pe degeaba în lume aceasta, şi mai ales în capitalism. Nu o să vină nimeni să spună: Hai să vă ajutăm!. Şi nici nu accept o asemenea atitudine în care să vină, să ne dea, să ne ajute. Noi trebuie să ne facem, să luptă, să-i atragem, să le arătăm resursele şi astfel să creem punţi„, a adăugat Portariuc.

One thought on “Primarul Portariuc vrea ca Botoşaniul să dezvolte relaţii economice, culturale şi educaţionale cu oraşul Cincinnati

  1. Cincinnati!!! visul american al fiecarui botosanean !!!
    imi imaginez ca mii de botosaneni o sa doresca asa infratire.
    toti vor da buzna la ambasada SUA sa se intalnesca cu fratii lor din Cincinnati.
    Sunt convins ca se vor purta discutii intense pe teme sportive,mai ales ca avem o echipa de BASE-BALL.
    Sincer eu nu retin nici macar cum se intituleaza acesta echipa.
    Avem in tarile apropiate orase precum BALTI sau RISCANI,cu care botasanenii nostri/ consider eu , au legaturi comerciale,dar culmea, ne-am gasit asemanari tocmai in CINCINNATI.
    Felicitari domnule primar !!! asa cum ati declarat ” Nimeni nu îţi dă nimic pe degeaba în lume aceasta, şi mai ales în capitalism .
    Succes in continuare pentru a stabili noi punti de legatura !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *