Şeful CJ, în controale inopinate la căminele de la Leorda şi Ionăşeni

Florin Turcanu, presedintele CJ
Florin Turcanu, presedintele CJ

Preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu şi Gheorghe Sorescu, au efectuat, miercuri după-amiază, un control inopinat la centrul de bătrâni de la Leorda, dar şi la Centrul de Recuperare si Reabilitare de la Ionăşeni.

Cei doi au vrut să vadă în ce condiţii sunt îngrijiţi asistaţii social, dar şi dacă personalul de serviciu se afla la muncă.

În urma controlului, preşedintele CJ a constatat că la ora 14.00 şeful centrului de la Leordas nu se mai afla la serviciu. Printre nemulţumirile expuse de asistaţi s-a aflat şi aceea că bătrânilor nu li se permite să facă baie decât o dată pe săptămână.

La Ionăşeni, unde sunt îngrijite persoane cu nevoi speciale, au fost găsite ude, din cauza urinei bolnavilor, dar şi camere insalubre.

„Acolo sunt salariaţi care au acceptat postul şi primesc bani pentru asta. Ei trebuie să îşi facă treaba şi să aibîă grijă de bolnavi, pentru că sunt oameni, nu animale„, a afirmat Ţurcanu.

El spune că va chema şefii de centre la discuţii, pentru a le da un ultim avertisment. În cazul în care aceştia nu îşi vor face treaba, vor pleca acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *