Liviu Axinte, liderul LSI: Nu cred că se vor ocupa toate posturile în învăţământ după acest concurs

Liviu Axinte, liderul LSI Botosani
Liviu Axinte, liderul LSI Botosani

Reprezentanţii sindicatelor locale din învăţământ sunt convinşi că vor rămâne posturi neocupate şi după concursul pentru suplinitori. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, a declarat că vor exista situaţii în care pe anumite posturi din şcolile rurale nu se vor înscrie candidaţi. Asta în timp ce la altele sunt înscrişi şi câte doi sau trei pe un loc. Concursurile pentru ocuparea celor 250 de posturi vacante în învăţământ, rămase libere după începerea şcolii, sunt în plină desfăşurare. Ele se vor încheia sâmbătă, 29 septembrie, pentru ca de săptămâna viitoare cadrele care au promovat să fie la posturi.

Este posibil să fie posturi pe care nu s-a înscris nimeni. Se va mai organiza o testare în acest caz. Nu cred că se vor ocupa toate posturile. Din punctul meu de vedere, în anumite comune posturile nu se vor ocupa. Şi apoi trebuie să ia şi cinci la concurs„, a precizat Liviu Axinte.

Concursul este organizat în 22 de centre de examen, printre acestea numindu-se Liceul  Săveni, Liceul de artă, Liceul Truşeşti, Şcoala de arte şi Meserii „Ion Pillat” Dorohoi, Şcoala Pomârla, Liceul Darabani, Şcoala 2 Botoşani, Şcoala Ripiceni, Grup Şcolar „Regina Maria” Dorohoi, CJRAE, Şcoala Dumbrăviţa- Cristineşti, Clublul Sportiv Şcolar, Şcoala 8 Botoşani, Şcoala Copălău, Liceul Şendriceni, Şcoala Conceşti, Şcoala Suliţa, Liceul Vorona, dar şi la Bucecea,  Ştefăneşti şi Lunca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *