Portariuc despre întâlnirea cu ambasadorul SUA: Am avut o discuţie extrem de interesantă şi promiţătoare

ovidiu portariucPrimarul  municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, a efectuat, pe 20 septembrie, o vizită la sediul Ambasadei SUA din Bucureşti, la invitaţia Ambasadorului SUA în Romania, Mark Gittenstein.

Vizita a durat aproximativ 45 de minute, timp în care primarul a avut discuţii atât cu Excelenţa Sa, cât şi cu înalţi oficiali ai Ambasadei. Discuţiile s-au bazat pe intenţia reciprocă de a dezvolta relaţii de cooperare economice şi culturale între oraşul Botoşani şi comunităţi asemănătoare din SUA.

Am avut o discuţie extrem de interesantă şi  promiţătoare! Cred că ştiţi deja afinitatea pe care dl. ambasador o are pentru oraşul Botoşani. Am abordat teme preponderent economice, cum ar fi atragerea de investitori americani în zonă, domenii de interes, etc.. Pot să vă spun că în primăvara anului viitor vom organiza la Botoşani un Forum Economic cu o anumită anvergură unde să avem invitaţi atât parteneri americani interesaţi, dar şi  investitori din Europa. Domeniile de interes par a fi agricultura şi industria alimentară„, a declarat Ovidiu Portariuc.

De asemenea, a fost abordată şi tema înfrăţirii cu oraşe din SUA: „Avem şi  o supriză pentru botoşăneni! În cel mai scurt timp veţi afla şi oraşul cu care Botoşaniul urmează a se înfrăţi şi avantajele concrete ale unei astfel de acţiuni. Vor  mai exista şi alte efecte ale acestor discuţii, dar toate la timpul lor”, a mai declarat primarul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *