Beat şi fără permis a provocat un accident, după care a abandonat maşina pe câmp

masina politieUn bărbat de 35 de ani, aflat în stare de ebrietate, a produs un accident rutier după care a fugit de la locul faptei. Marţi seară, David Costel H., de 34 ani, din satul Bădiuți, orașul Ștefănești,  se deplasa la volanul unui autoturism pe D.N. 24C în localitatea Bobulești. Din cauza lipsei de experienţă la volan, şoferul a pătruns pe contrasens, unde a impactat frontal o bicicletă condusă din sens opus de către Ioan Dumitru C., de 29 ani, din orașul Ștefănești. După impact şoferul autoturismului a părăsit locul accidentului, abandonând autoturismul pe un câmp, după care s-a deplasat la domiciliul său, unde a fost găsit de către organele de poliție.

  În urma verificărilor poliţiştilor a rezultat faptul că persoana aflată la volanul autoturismului nu poseda permis de conducere.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,84 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Botoșani, unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

  Bărbatul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere,  conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție , urmând ca în cursul zilei de 26 septembrie să fie prezentat Judecătoriei Săveni cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *