Tineri reţinuţi după ce au furat telefoane mobile

catuse pe mainiDoi tineri au fost reţinuţi de poliţişti pentru săvârşirea unor infracţiuni de furt. Cei doi acţionau împreună. Astfel, pe 28 august, în jurul orei 20:00,  Mihai R. se afla pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoşani, când suspectul Ovidiu M. i-a sustras din buzunarul vestei cu care era îmbrăcat un telefon mobil şi suma de 70 lei, cauzând un prejudiciu în sumă de 270 lei, nerecuperat. În acest timp, un complice al acestuia, respectiv Constantin  L. a îmbrăţişat partea vătămată  în scopul de a-i distrage atenţia.

Cei doi au acţionat în acelaşi mod şi pe 8 septembrie. Ovidiu M. a sustras un telefon mobil, lăsat nesupravegheat de către B. A. M. în vârstă de 15 ani, de pe barul din incinta unui club situat pe strada Cuza Vodă, creând victimei un prejudiciu în valoare de 900 lei, recuperat. Fapta a fost  comisă la instigarea şi cu complicitatea lui Constantin L., care i-a distras atenţia victimei, în baza unei înţelegeri prealabile între cei doi.

În baza probatoriului administrat de poliţişti, faţă de cei doi s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii a două  infracțiuni de furt calificat.  

Marţi, 25 septembrie, suspecţii  au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 ore, fiind introduşi în arestul I.P.J. Botoşani, urmând ca în data de 26 septembrie să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea Judecătoriei Botoșani cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *