Bogdan Ota va deveni, joi, cetăţean de onoare al municipiului Botoşani

Consilierii locali vor aproba în şedinţa de joi proiectul de hotărâre propus de primarul Ovidiu Portariuc privind acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani” artistului Bogdan Ota. Potrivit raportului de specialitate al Primăriei, „Incontestabil, unul dintre cei mai celebri români la ora actuală este de origine botoşăneană şi se numeşte Bogdan Alin Ota”.

S-a născut pe 10 mai 1978, iar la vârsta de şapte ani a început să studieze pianul. A absolvit Liceul de Artă „Ştefan Luchian” din Botoşani şi apoi Universitatea de arte „George Enescu” din Iaşi în 2003.

S-a implicat în proiectul simfonic intitulat „Neuroleptika” promovând genul rock simfonic, concertând în această formulă în Franţa şi Spania. Desfiinţarea în anul 2010 din motive financiare a trupei cu care concerta este unul din motivele care l-au făcut pe Bogdan Ota să părăsească România şi să plece în Norvegia cu speranţa unor câştiguri financiare mai mari. S-a remarcat la emisiunea „Norvegienii au talent”, obţinând locul II.

Au urmat concerte atât în ţară, cât şi în Botoşani.

„În ţară sau străinătate Bogdan Ota este nu numai un artist ci şi ambasador al locurilor de un a pornit transformând în realitate versul eminescian <La trecutu-ti mare, mare viitor!> „, se mai spune în raportul de specialitate.

One thought on “Bogdan Ota va deveni, joi, cetăţean de onoare al municipiului Botoşani

  1. Ota Bogdan – cetatean de Onoare? Domnule primar, am avut o impresie buna despre Dv. nu ma faceti sa mi-o schimb!
    Otta trebuie intii sa devina cu adevarat celebru, o personalitate a vietii muzicale. Daca interpretam corect teza fundamentala a initiatorilor acestui titlu ,, de onoare”, atunci Otta trebuie sa mai astepte un numar de ani pentru a confirma celebritatea. A concerta in mai multe orase europene ,, pentru mai multi bani” si a participa la un concurs nu inseamna ca esti automat celebru.
    Botosanii are cu adevarat oameni celebri, in viata: scriitori, oameni de stiinta, sportivi celebri, inclusiv academicieni, carora ar trebui sa li se ofere acest titlu, dar probabil nu sunt cunoscuti de catre ,, intelectualii” de la Primarie.Ca urmare, le recomand consilierilor locali sa nu voteze aceasta propunere.Va faceti de ras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *